Genieten van Bowie’s muziek

Zondag 23 april 2017

Door Peter Vroon

Groundcontrol to major Tom.  Wie kent de song niet? Tributeband Groundcontrol deed  in het afgelopen weekend Gigant aan. Een feestje voor de liefhebbers van de muziek van David Bowie.

Het is natuurlijk lekker spelen voor een zaal met Bowie- fans. En dat ook nog eens op hoog niveau.  Met bekende nummers als  Lets dance, Heroes , Major Tom, Rebel Rebel, 5 Years,  en niet te vergeten Lazarus, Bowie’s laatste hoogstandje. Ze gingen er in als koek.

Het is voor zanger Ries de Wit een hele kunst om daadwerkelijk David Bowie te benaderen. Hij deed het met flair en hij hield dit vast tot aan het eind van het concert. Ground Control heeft een muzikale  missie: het met vuur en passie uitvoeren van Bowie-nummers. Nu eens vrijwel identiek, dan weer met een eigen interpretatie. De pakweg honderd fans genoten en er werd heerlijk geswingd. Bowie, hij overleed vorig jaar, is zo toch nog een beetje onder ons. Zijn erfgoed wordt wereldwijd bewaakt en is wat ons land betreft bij Grouncontrol in goede handen.

Groundcontrol. Gigant vrijdag 21 april 2017.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!