Ge(s)laagde eerste avond beroepen- en studiemarkt op het Zwitsalterrein

Donderdag 13 februari 2020

Door Gerard Oltmans

De Veluwse Onderwijsgroep hield voor alle studenten op zoek naar een vervolgstudio gisteravond (woensdag 12 februari) en vanavond (donderdag 13 februari) een studie- en beroepenmarkt. Bijna 100 bedrijven en ruim 2000 leerlingen vulden de hal van het Zwitsalterrein met spanning en geroezemoes. Na aanmelding werd je e-ticket bij de ingang gescand en kon je kijken, snuffelen en…. vragen stellen natuurlijk.

Meneer, mevrouw? De: ,,Als ik nu…. wat moet ik dan” vragen waren niet van de lucht. Werden ze niet gesteld, dan kon je het wel van de gezichten aflezen. En daar speelden de deelnemers aan de markt graag op in. Geen eenrichtingsverkeer dus, want ook de aanwezige bedrijven/organisaties lieten zich zien en horen. De ‘bestaansvraag’ is natuurlijk, hoe krijg je studenten naar de techniek, de kinderopvang, naar natuurbeheer, defensie, naar de politie, transport, catering etc. Maar ook aanbiedingen voor stageplekken en bijbaantjes. Komt u maar, komt u maar! Het lijkt me heerlijk om als student zo gewenst te zijn, maar ook best lastig om al die enthousiaste volwassenen zo over hun beroep of opleiding te horen praten.

En gelukkig is er tijd om na te denken en hoeft er niet gelijk gekozen te worden. Met gratis drinken en hier en daar een gadget, hou je maar kort de aandacht vast van al die dolende studenten. Van belang is en blijft het verhaal en het enthousiasme waarmee de boodschap verteld wordt. Maar goed, ook op deze markt horen kooplui te staan die hun ‘handel’ weten te verkopen. Zo niet, dan krijg je alleen de gelovigen die al wisten wat ze wilden.

De markt is doelgroepgericht ingedeeld en gelaagd georganiseerd. Op 12 februari was de avond voor de MBO-studenten en vanavond, 13 februari, voor de HBO/WO-studenten.

 

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!