Geslaagde jongerenviering!

Dinsdag 10 november 2009

Door Jan Willem ter Steege

Gisteren heeft de jongerenviering weer plaatsgevonden in de kelder, met het thema ‘Only dead fish go with the flow’, oftewel ‘alleen dode vissen worden meegenomen door de stroom’. Er werd gelezen uit de bijbel over de barmhartige samaritaan en over de brief van Paulus aan Filemon waarin hij vroeg om een slaaf te ontvangen met eerbied.

Tegen de stroom inzwemmen. Het gangbare wordt doorbroken, je komt in verzet tegen bestaand onrecht. Ook René Brummel heeft deze ervaring bij zijn vrijwilligerswerk voor het Rode Kruis in Engeland. Hij was bij ons te gast en vertelde boeiend en openhartig over het moment waarop hij heel bewust koos om iets te willen betekenen voor een ander.

Vervolgens mochten de jongeren in groepen een viertal stellingen op volgende van prioriteit zetten. Met welke stelling waren ze het meest eens? De bijbehorende kleur werd dan overheersend gebruikt in de schilderijen die ze met die kleuren maakten. De kleur van de stelling waar ze het minste raakvlak mee hadden, werd het minste gebruikt. Het werden mooie schilderijen, de ene groep liet andere kleuren domineren dan een andere groep, er werd nagedacht en gediscussieerd. Natuurlijk werd er ook veel gelachen en heeft één groep een wel heel bijzonder kunstwerk afgeleverd. De viering was gezellig en wederom met 14 jongeren goed bezocht!

De jongerenviering vindt altijd op de 2e zondag van de maand plaats. Echter, op 13 december staat er een groot evenement gepland bij De Grote Kerk dat we met de jongeren natuurlijk niet willen missen, namelijk de kerstmusical! Daarom hebben we afgesproken om gezamenlijk de sterren van de musical te gaan bewonderen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!