Gewoon weer een mooie Koninginnedag

Zaterdag 1 mei 2010

Door Stadsmens

Apeldoorn was gisteren als vanouds weer de Oranjestad. Door de regen kwam het alemaal wat later op gang dan normaal maar dat deerde blijkbaar niemand echt. Hoewel Klaas van Swol , de ijstraiteur zich een vrolijker begin had voorgesteld. Maar zoals hij berustend met een biertje in de hand zei: “ik kan veel beinvloeden maar niet het weer”.

En die opmerking typeerde wel de sfeer van de dag. Het is niet erg, laat het gewoon weer lekker Koninginnedag zijn. Het loopje van het drukke Caterplein, langs Gigant en Bluescafe naar het al even volle Leienplein , -hét feestplein van de stad-levert een kakefonie aan geluid door verschillende bands en dj’s en een geurpalet van kebab, hamburger en broodjes beenham. Apeldoorn viert Koninginedag zoals het hoort.

De herdenking van de slachtoffers en de onthulling van het monument een dag eerder heeft er zeker toe bijgedragen dat het drama van 2009 de viering van Koninginnedag dit jaar niet meer overschaduwde.

Het meisje op de foto heeft daar allemaal geen weet van. Die vindt het zo te zien allemaal prachtig.  (Foto: Max Dammers)

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?