Glazen Huisje Apeldoorn brengt cheque naar Heerlen

Dinsdag 22 december 2015

Door Redactie

Anouk Brinkman & Lisa van den Heuvel

Het Glazen Huisje Apeldoorn zit er weer op. DJ’s Gert Mulder en Derk Laning maakten vanaf vrijdagochtend 11 uur tot en met zondagmiddag 18 uur 55 uur radio voor Serious Request in het kleinste Glazen Huisje van Nederland, de etalage van Modehuis Beermann aan de Deventerstraat, ter hoogte van nummer 13. Gisteren, maandag 21 december, ging bijna de volledige ploeg vrijwilligers van RTV Apeldoorn naar het Grote Glazen Huis van 3FM in Heerlen om de cheque van 12.500 euro aan te bieden. ,,Dat kan alleen nog maar meer worden, meldt DJ Derk Laning in de videoboodschap die ze opnamen in de ‘Chequebox’ in Heerlen.

De DJ’s zijn tevreden met het bedrag. ,,Wat een geweldig bedrag”, vindt Gert Mulder. ,,Vooral als je je bedenkt dat er zoveel acties waren in Apeldoorn, ook voor andere goede doelen.” Het was het vierde jaar dat het Glazen Huisje Apeldoorn georganiseerd werd. Voorgaande jaren startte de actie altijd op donderdagochtend en was klaar op zaterdagmiddag, maar de organisatie koos ervoor om een dag door te schuiven en daardoor de koopzondag voor Kerst mee te pakken. Derk Laning: ,,Dat was een hele goede keuze. De donderdag was altijd een beetje een rustige dag. Veel mensen moeten nog werken en daardoor is het rustig in de stad. Doordat we nu de zondag erbij hadden hadden we veel meer aanloop. Ook leuk voor de artiesten die we op zondag hadden ingepland. Dat is veel leuker optreden dan voor 3 mensen en 2 dj’s.”

Tijdens de actie waren er verschillende optredens en ook kwamen er op vrijdagochtend scholen langs om hun ingezamelde geld langs te brengen. Er waren scholen met een paar honderd euro, maar ook met een paar duizend euro. Al met al vonden de dj’s het de beste editie van het Glazen Huisje Apeldoorn tot nu toe. Laning meldt: ,,Ik vond dit jaar het tofste Glazen Huisje tot nu toe. Het was echt zo’n gigantisch feest. We hadden onwijs toffe artiesten. Er waren zo ontzettend veel goeie initiatieven vanuit Apeldoorn. Het ging van meisjes die ponyritjes voor een euro deden tot een complete kerstmarkt waarvan de opbrengst naar ons ging. Ik weet nog wel dat ik op vrijdagochtend dacht: ’55 uur is wel heel erg lang…’ en dat ik op zondagavond dacht: ‘huh, is het nu al klaar?!’ ” Mulder is het daarmee eens. ,,Wat opviel was de relaxte sfeer bij ons hele team. Je kunt merken dat we het vaker hebben gedaan, het liep echt als een geoliede machine.”

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!