Goedkoop boodschappen doen in nieuwe supermarkt

Maandag 13 maart 2023

Door Kevin van Es

Het centrum van Apeldoorn krijgt een gloednieuwe supermarkt. Bingo Supermarkt neemt haar intrek in het voormalige pand van schoenenwinkel Ziengs aan de Brinklaan. Directeur Yusuf Demirelli vertelt over zijn verwachtingen van Bingo Supermarkt in Apeldoorn.

Een nieuw concept

Volgens Yusuf wordt Bingo Supermarkt geen alledaagse supermarkt. Bingo ontstond door de hoge inflatie. Yusuf legt uit wat Bingo volgens hem uniek maakt: “Het concept is het verkopen van diepvriesproducten, kant-en-klaarmaaltijden en voorgegaarde producten. We verkopen dus vooral maaltijden waar je niet veel meer aan hoeft te doen.” De lage prijzen in combinatie met de tijdsbesparing die ontstaat door de kant-en-klaarmaaltijden is volgens Yusuf een gouden formule in deze tijd.

Een Apeldoorns begin

De directeur ziet het filiaal in Apeldoorn als een kans: “We hebben gekozen voor Apeldoorn omdat het dichtbij huis is en omdat het een goede locatie is om het concept te testen,” aldus Yusuf. Volgens de directeur was het ideaal geweest als het parkeerterrein iets dichterbij was.

Opening uitgesteld

De opening van het filiaal stond gepland voor 27 februari, maar dit ging op pauze toen Turkije en Syrië op 6 februari werden getroffen door de aardbeving. Online magazine Distrifood schrijft dat Yusuf familie heeft in het rampgebied waardoor hij in die tijd helemaal offline ging. Ook schrijven ze dat zijn naasten ongedeerd zijn en dat Yusuf zich nu weer richt op de opening van de eerste Bingo in Apeldoorn eind maart.

Uitbreiden

Yusuf hoopt snel meerdere filialen te open in Nederland: “Vanuit het oosten hopen we uit te breiden richting het westen,” vertelt Yusuf. Er staan al filialen gepland in Arnhem en in Deventer of Enschede, maar dit zijn plannen voor na de pilotfase van drie maanden in Apeldoorn.

Grab & Go

Afgelopen december zou gemakswinkel Grab & Go aan de Hoofdstraat 62 komen. Wegens marktomstandigheden ging dit niet door. De focus werd verlegd naar dit concept en zo ontstond Bingo Supermarkt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!