Erepenning voor jarige ASK

Woensdag 30 november 2016

Door Gerard Oltmans

Al 115 jaar verzorgt de ASK in Apeldoorn het zogeheten sinterklaastoneel. Het toneelstuk van weleer is inmiddels is verruild voor hedendaagse musicals die jaarlijks een kleine 10.00 kinderen en hun begeleiders van het primair onderwijs naar Orpheus trekken. Een goede reden voor burgemeester Berends om zelf naar de schouwburg te komen de jarige ASK te onderscheiden met de Zilveren Erepenning van de gemeente Apeldoorn.

Gisteren (dinsdag 29 november) begon de toneelmarathon van negen voorstellingen van Robin Hood en het Verdwenen Goud. Bijna een jaar is de ASK bezig geweest met de voorbereiding: oefenen en decors bouwen en nog eens oefenen. Het publiek ging er gistermiddag dan ook echt voor zitten: schoenen uit, achterstevoren, dwars, onderuit of voorover hangend. Het mooie van het spelen voor deze leeftijdsgroep kinderen is dat je onmiddellijk de impact ziet die de voorstellig heeft op het jonge publiek. Joelen, juichen schreeuwen om te waarschuwen en draaien en onrustig worden als het wat minder spannend is. Een grote zaal met 1250 plaatsen vol jonge emotie.

Na afloop van de voorstelling gaven de artiesten acte de presence in de foyer en konden de kinderen op handtekeningenjacht en daar ontkwam geen enkele volwassene aan. Artiest, journalist, fotograaf, burgemeester iedereen moest een krabbel zetten.

Ook vanmiddag, vanavond, morgen en vrijdagochtend zijn er nog voorstellingen. (zie eerdere publicaties van Apeldoorn Direct afgelopen week over de jarige ASK).

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Sinterklaas

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!