Gratis werkt nog steeds

Zaterdag 8 mei 2010

Door Max Dammers

Gratis werkt in Nederland en als iemand dat van ons weet, dan zijn dat de Belgen. De (belgische) winkelketen Game Mania heeft zaterdagochtend ook in Apeldoorn haar deuren geopend. De eerste 250 bezoekers kregen een gratis goodiebag en dat leidde tot een lange rij met smachtende veelal jonge gamers in de Mariastraat. De eerste stond al om 08:15 voor de deur die pas om 10:00 uur open zou gaan.

De opening oogde succesvol, gemoedelijk en routineus. De afzetpaaltjes stonden klaar en de openingscoordinator liep relaxed rond foto’s te maken en met collega’s te praten over vergelijkbare acties in andere steden. Blijkt dat de keten de afgelopen tijd dertig van dit soort winkels uit de grond heeft gestampt in Nederland en het daar niet bij wil houden de komende tijd.

In de goodiebag allerlei game-merchandise en tegoedbonnen. Volgens de kinderen die de winkel verlaten “echt wel” de moeite waard om voor in de rij te staan.

Apeldoorn dus een gamewinkel erbij en het lijkt dat er de laatste tijd weer meer winkels bijkomen in de stad.

Trouwens grappig om te zien dat bijna niemand in of buiten de winkel al uitgebreid in zijn goodiebag kijkt. Toch een beetje schaamte of het uitstellen van de pret tot thuis?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!