Groep 8 basisschool de Zonnewende in tv-programma Z@ppsport

Woensdag 2 februari 2011

Door Randy Gasper

De kinderen van groep 8 van basisschool de Zonnewende mochten afgelopen dinsdag 25 januari meedoen aan de opnamen van het jeugdtelevisieprogramma Z@ppsport, gepresenteerd door Ron Boszhard en Vivienne van den Assem. In dit programma strijden de jongens tegen de meisjes in een bepaalde sport. Afgelopen dinsdag was de sport atletiek.

Tijdens de spierballenworpproef werden eerst de drie beste jongens en de drie beste meisjes uitgekozen. De kinderen moesten terwijl zij een zandzak vasthielden, met de rug naar de zaal staan. Vervolgens moest de zandzak zo ver mogelijk over het hoofd weg worden gegooid. De winnaars waren Amber, Kim, Sharon, Florian, Niek en Bjorn.

Voordat de zes winnaars de strijd met elkaar aan zouden gaan in de Battle kregen zij eerst les in het Omnisport van twee top atleten. De jongens kregen les van Pelle Rietveld, een Nederlandse atleet uit Zoetermeer, die gespecialiseerd is in de meerkamp. De meisjes kregen les van Daphne Spijkers.

Na het oefenen moesten de zes finalisten hun eer verdedigen tijdens de Battle. Onder aanmoediging van de medeleerlingen, meesters, juffen en de presentatoren moesten zij zich bewijzen tijdens kogelstoten, verspringen en hordelopen.
De meisjes pakten direct een voorsprong door het onderdeel kogelstoten te winnen. De jongens wisten het tweede onderdeel echter te winnen waardoor de stand gelijk werd! In het laatste onderdeel pakten de jongens de winst door de snelste tijd neer te zetten bij het hordelopen. De welverdiende beker ging daardoor naar jongens.

De Z@ppsportaflevering wordt uitgezonden op zaterdag 12 feb om 9:00 uur.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!