Groots Sportgala en Sportverkiezingen komen volgend jaar naar Apeldoorn

Donderdag 28 december 2023

Door Redactie

Schouwburg Orpheus staat volgend jaar op woensdagavond 20 maart in het teken van een groot Sportgala. Na een succesvol jaar voor de Apeldoornse sportgemeenschap wordt dit evenement georganiseerd om gezamenlijk de sportieve hoogtepunten te vieren.

Sportprijs 2023 

Tijdens het Sportgala zal de felbegeerde Sportprijs 2023 worden uitgereikt, een eer die vorig jaar naar baanwielrenner Harrie Lavreysen ging. Daarnaast zullen ook de vrijwilliger van het jaar en talent van het jaar in de schijnwerpers worden gezet. Bovendien worden alle Nederlandse kampioenen en medaillewinnaars op EK’s of WK’s geëerd met sportpenningen. Vorig jaar werden meer dan 100 van deze erepenningen uitgereikt, en de verwachting is dat dit aantal minstens even hoog zal zijn.

Vakjury met oud-Topsporters en olympiërs

De organisatie van het Sportgala en de verkiezing rust in handen van Sportraad Apeldoorn, de gemeente Apeldoorn en Accres. Een opmerkelijke verandering dit jaar is de samenstelling van de vakjury, bestaande uit vijf oud-topsporters en deelnemers aan de Olympische Spelen. De vakjury van 2024 bestaat uit Daniëlle Gommers-Vriezema, Bas van de Goor, Gert-Jan Liefers, Elis Ligtlee en Anne-Grethe Stormorken.

Aanmeldingen en Nominaties

Gedurende het hele jaar houdt de organisatie en de vakjury nauwlettend in de gaten welke sporters in aanmerking komen voor een nominatie of sportpenning. Maar er is ook ruimte voor de gemeenschap om sporters, sportteams en vrijwilligers voor te dragen. Op de website van de Sportraad zijn de criteria en aanmeldingsformulieren te vinden. Aanmeldingen dienen uiterlijk 7 januari 2024 binnen te zijn, per e-mail via info@sportraad.nl of per post naar Laan van Westenenk 4, 7336 AZ Apeldoorn.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!