Grote afvalopruimactie op burendag

Zaterdag 15 september 2018

Door Redactie

De gemeenteraad van Apeldoorn organiseert op zaterdag 22 september een grote zwerfafvalopruimactie. Op 8 locaties wordt er door raadsleden, burgemeester, wethouders en inwoners zwerfvuil opgeruimd, te weten in het Matenpark, Zuiderpark, Sprengenpark, Zuidbroek, Kanaal Centrum, Centraal Beheer, Ugchelen en Mheenpark. Vanaf 16.00 uur is er een afsluitende borrel, waarvoor alle opruimers van harte uitgenodigd zijn. Iedereen die ook wil helpen, kan zich aanmelden op apeldoorn.nl/rein.

Het initiatief voor deze actie is genomen door Partij voor de Dieren en GroenLinks, die al vaker opruimacties organiseerden. Ditmaal wordt de actie gesteund door alle raadsfracties. Maaike Moulijn (fractievoorzitter Partij voor de Dieren): ,,Zwerfafval ziet er niet alleen slordig uit, het is ook schadelijk voor het milieu en dieren. Daarom zijn wij blij dat er zoveel mensen van alle politieke kleuren en achtergronden willen helpen om Apeldoorn schoon te maken.”

Niet alleen politici werken aan de actie mee, ook onder andere dorps- en wijkraden, zwerfafvalbrigades, verenigingen en jongeren van het Outreachend team van Stimenz doen mee. Rachel Gasper-Rothengatter (fractievoorzitter GroenLinks): ,,Voor ons is deze actie niet alleen een manier om Apeldoorn schoon te maken, maar ook om samen met inwoners aan de slag te gaan en met elkaar in gesprek te gaan over wat de politiek kan doen om Apeldoorn nog mooier te maken.”

Tijdens de afsluitende opruimborrel zal burgemeester John Berends alle mensen bedanken die helpen om Apeldoorn schoon te houden. Want er zijn heel veel vrijwilligers die het hele jaar door -vaak wekelijks- hun buurt schoonmaken. Er zijn circa 200 schoonmaakacties per jaar en ongeveer 80 verenigingen dragen hun steentje bij. Er worden door deze vrijwilligers ongeveer 900.000 flesjes en blikjes per jaar ingezameld. De gemeente Apeldoorn waardeert deze vrijwilligers enorm en vanuit Heel Apeldoorn Rein worden zij ondersteund met materialen en het ophalen van afval. Wie zich ook wil aanmelden als vrijwilliger is van harte welkom. Samen houden we Apeldoorn rein!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

GroenLinks

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!