Grote kans dat de deelscooters terugkomen naar Apeldoorn

Dinsdag 7 februari 2023

Door Redactie

De herkenbare groene scooters van GO Sharing zijn al een tijdje uit ons straatbeeld verdwenen, maar het zit er dik in dat er binnenkort een nieuwe aanbieder van deelscooters actief wordt in Apeldoorn, dat schrijft het AD. Deze terugkeer zal wel gepaard zijn met regels vanuit de gemeente, om overlast te voorkomen.

Einde GO Sharing in Apeldoorn

Eind 2022 werd nog besloten om te stoppen met de deelscooters van aanbieder GO Sharing in Apeldoorn. De aanbieder gaf destijds aan dat het voor hen niet mogelijk was om de kwaliteit te bieden die de gebruiker verdient.

Nieuwe aanbieder

Persvoorlichter van de gemeente, Roel van Vemde, laat weten dat er op dit moment belangstelling is van andere aanbieders om in Apeldoorn aan de slag te gaan. In een gemeentelijk stuk staat zelfs dat ‘er een groot aantal voertuigen te verwachten is in de stad’. Om de overlast te voorkomen die er was ten tijden van de GO-scooter worden er een aantal veranderingen doorgevoerd. Zo zal er voortaan een vergunning nodig zijn om deelvervoer aan te bieden in Apeldoorn. Overige voorwaarden worden uitgewerkt in de komende tijd.

Meningen verdeeld

De reacties over het verdwijnen van de deelscooters liepen destijds uiteen. Zo ook onder ons bericht op facebook van 4 november 2022. Sommige volgers hebben niets dan lof voor het concept, maar baalde van de manier hoe sommige deelscootergebruiker met de scooters omgingen. “Dit geeft maar weer eens aan hoe veel gebruikers zich misdragen. Dit ligt niet aan dit initiatief ( welke overigens goed voor het milieu is) en niet aan dit bedrijf. Maar dit is duidelijk te wijten aan mensen die zich kennelijk niet kunnen gedragen.” reageerde een volger. Een andere volger was er juist blij mee en schreef: “Liefdeloos initiatief gelukkig ten einde!”. Sommige volgers waren het duidelijk niet eens met het besluit. Zo schreef iemand: “Slecht voor de mobiliteit van Apeldoorn. Mensen kunnen tegenwoordig alleen maar klagen.”

Nieuwe aanbieder

Op dit moment zijn er in Nederland drie aanbieders actief, Check, Felyx en GO Sharing. Welke aanbieder Apeldoorn gaat voorzien van deelscooters en vanaf wanneer dit gaat gebeuren is nog niet bekend.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!