Help de bevolking van Oekraïne

Grote onrust op het Caterplein

Zondag 8 april 2012

Door Niels Damstra

APELDOORN – De nacht van zaterdag op zondag 8 april is onrustig verlopen op het Caterplein. Toen een groep jonge mannen uit een café werd gezet, escaleerde de situatie. De mannen kwamen verhaal halen bij het café en weigerden de instructies van de politie op te volgen. De politie verrichtte vijf aanhoudingen en meerdere omstanders liepen beten op van een politiehond.

De onrust begon rond 02:00 uur toen een aantal mannen uit een kroeg werd gezet. Er ontstonden vechtpartijen met de portier van het café. Andere portiers schoten te hulp, maar konden niet voorkomen dat de situatie uit de hand liep. Ook de in het uitgaansgebied surveillerende agenten waren snel ter plaatse en probeerden de mannen te verdrijven.

Een 27-jarige Apeldoorner reed ondertussen met zijn auto stapvoets het plein op, mogelijk met de intentie om de confrontatie op te zoeken met de portier. Een medewerker van een ander café wist de sleutels uit het contact te trekken, waarna de auto naar achteren is geduwd.

Meerdere mannen bleven de confrontatie opzoeken met de portier en de politie en weigerden te vertrekken. Naast de 27-jarige bestuurder van de auto, zijn nog drie andere mannen van 24, 27 en 29 aangehouden voor belediging en/of weigering instructies van de politie op te volgen. Ook deelde één van hen een trap uit aan een politiehond. De politie moest de wapenstok ter hand nemen om de mannen aan te houden. Ook zijn twee politiehonden ingezet, die enkele omstanders die niet op afstand bleven hebben gebeten.

De portier, een 35-jarige Arnhemmer, is ook aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een man meermaals in het gezicht te hebben geslagen, terwijl de man al door een andere portier in een houdgreep werd vastgehouden.

Alle verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. De politie onderzoekt de exacte toedracht van de ongeregeldheden.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Caterplein Apeldoorn

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?