Hef het glas samen met de burgemeester

Woensdag 4 januari 2017

Door Redactie

Peter Vroon

Proosten op het nieuwe jaar, samen met de gemeenteraad en het College van Burgemeester en Wethouders. Dat kan morgen, donderdag 5 januari, in het stadhuis. Van 17 tot 19 uur wordt er in de Burgerzaal teruggeblikt op 2016 en vooruitgekeken naar 2017. Monique Braam van de gemeente Apeldoorn beantwoordt een aantal vragen over deze stadsreceptie.

Wie zijn er welkom tijdens de stadsreceptie?
,,Alle Apeldoorners. Specifiek zijn uitgenodigd de wijkraden, sportverenigingen, bedrijven en de raadsleden.”

Waarom is besloten er dit jaar weer een te houden?
,,Omdat in het verleden het stadsfeest, op kosten van de gemeente, in Orpheus door bezuinigingen is gecanceld, heeft Gigant het overgenomen. Toen Gigant het liet lopen hebben wij besloten het weer op te pakken.”

Waarom is besloten dit zelf weer op te pakken?
,,Het was initiatief van de gemeente in Orpheus, kostte in het verleden veel geld. Gigant nam het toen over, en het werd een particulier initiatief. Gigant stopte ermee omdat het in zwaar weer kwam. Daarna nam gemeente het stokje weer over.”

Wat kost zo’n stadsreceptie?
,,Dat is natuurlijk afhankelijk van het aantal gasten. Het wordt nu inhuis gehouden, met onze eigen spullen. Hierdoor zijn de kosten beperkt en het wordt low profile, we schatten de kosten op circa 7500 euro.”

Wat is de bedoeling van de stadsreceptie?
,,Elkaar nieuwjaarswensen uitwisselen en het college heeft de gelegenheid terug te blikken op 2016 en vooruit te kijken naar 2017.”

Zijn de inwoners van Apeldoorn wel genoeg op de hoogte dat er een stadsreceptie komt?
,,Ja, via het Stadsblad, Facebook onze website. Vanaf eind november heeft het in onze nieuwsbrief ADW gestaan. De specifieke genodigden, zoals wijkraden en raadsleden hebben een mailing.”

In november werd er een Stadsfeest gehouden bij de Boschvijver. Hebben jullie als gemeente gemerkt of er enige verwarring was, dat mensen bijvoorbeeld dachten dat dat al het Stadsfeest was?
,,Nee, daar hebben we niets van gemerkt, in die zin dus ook geen enkele verwarring.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!