Help-Portret 2015

Zondag 6 december 2015

Door Peter Vroon

De beroemde Amerikaanse fotograaf Jeremy Cowart wilde wat terugdoen voor de maatschappij en kwam ooit op het idee om mensen die het minder hadden één dag in het jaar met behulp van professionele fotografen een portretfoto cadeau te doen. Hij noemde zijn initiatief Help-Portrait. Inmiddels is Help-Portrait een enorm succes in de Verenigde Staten en ver daarbuiten. Zo’n 56 landen doen reeds mee. Glamour- en modefotograaf Frank Doorhof uit Emmeloord, die bevriend is met Cowart, vond het zo’n mooi initiatief, dat hij het naar Nederland haalde. In 2011 deden meer dan duizend fotografen van Groningen tot Maastricht mee. Zijn oproep om in 2012 een nog groter event neer te zetten sloeg aan. Ook in Apeldoorn waar een aantal fotografen Help-Portrait (in Nederland Help-Portret genoemd) adopteerden.

Waarom Help-Portret?
Een portretfoto is iets wat uniek is, een blijvende herinnering die een leven lang gekoesterd kan worden. In Nederland zijn er jammer genoeg nog veel mensen die niet de mogelijkheid hebben om een portret te laten maken door een professionele fotograaf, terwijl ze dit wel graag zouden willen. Juist deze groep mensen wordt de mogelijkheid geboden om gratis een portret te laten maken door een professioneel team. Het haar mooi door een kapper, opmaken door een visagiste of gewoon even aandacht en dan een mooie foto. Kortom een moment in de watten worden gelegd en een mooie ingelijste foto om mee naar huis te nemen.

Wat gaat er gebeuren?
Op 12 december 2015 gaat weer een aantal fotografen, visagisten en kapper(st)ers uit de Apeldoornse regio, van start met het project Help Portret. Zoals gezegd is het idee hierachter om mensen die hier normaal geen mogelijkheid toe hebben, blij te maken met een gratis professionele portretfoto, inclusief een troetelbeurt. De gasten worden ontvangen, ingeschreven, gaan naar de kapper, door naar de visagie en daarna naar het fotografen team.
Na de shoot wordt de mooiste foto afgedrukt, ingelijst en meegegeven.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!