Help portret Apeldoorn

Zondag 9 december 2012

Door Joke de Wolde

StrangeArt - portret Olaf Prinsen door Jeroen Taalman

Gisteren, zaterdag 8 december, mocht ik meewerken aan het Help Portret Apeldoorn. Help Portrait is een wereldwijde actie, die als doel heeft kansarme mensen met een professioneel portret naar huis te sturen. Ik zeg nadrukkelijk dat ik mocht meewerken, want wat is dat deze keer in Apeldoorn ontzettend goed aangepakt. De organisatie heeft mensen uitgenodigd via diverse maatschappelijke organisaties. Er waren circa 160 aanmeldingen, die in totaal voor zo’n 400 mensen zorgden.

In de hotelschool werden onze gasten over een rode loper ontvangen. Binnengekomen stond een team van 100 (!) vrijwilligers voor ze klaar, die ’s ochtends om 8.30 uur werden toegesproken en aangemoedigd door wethouder Olaf Prinsen. De gasten konden, als ze dat wilden, in de visagie, naar de kapper, indien gewenst lag er kleding te leen klaar en daarna werd er een portret gemaakt, dat vervolgens afgedrukt en ingelijst werd. Er was eten, drinken en vermaak. Zo was er bij voobeeld een clown die de wachtenden voor de kapper en visagie vermaakte, Come Correct deed een workshop, er was een DJ die workshops verzorgde, geweldig! Bij het vertrek kregen de gasten nog een goed gevulde goodiebag mee naar huis.

Het was een superdag!! Die voor mij in het teken stond van dankbaarheid, emotie, samenwerking en collegialiteit!! Vooral bij de visagie, de kapper en in de printzaal kwamen veel emoties los. En dat is logisch, fysiek contact zorgt er voor dat mensen gaan praten. En bij het zien van de mooie portretten die gemaakt waren, kwamen ook veel dankbaarheid en tranen naar buiten. Niets is mooier dan mensen blij en tevreden, met het gevoel dat zij nu eens mee telden, naar huis te kunnen sturen!

De dag werd voor de vrijwilligers afgesloten met een buffet in het ACEC-gebouw.

Ik vind het ongelofelijk, hoeveel mensen, bedrijven alles gratis ter beschikking hebben gesteld om deze dag tot een succes te maken. Ik krijg er nog kippenvel van. Op mijn Facebook schreef ik het al, en ik blijf daar bij:

Er wordt wel eens gezegd dat je krijgt wat je geeft, ik ben afgedraaid, maar heb veel meer terug gekregen dan ik gaf vandaag. Dankbare mensen, supersamenwerking met alle vrijwilligers, veel lol, veel emotie ook. Help portret Apeldoorn was voor mij een succes!! Thx allemaal!!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!