Help de bevolking van Oekraïne

(Her)ontdek ons park Berg & Bos

Zondag 10 juli 2011

Door Randy Gasper

Omdat ik me de laatste weken steeds vaker in de Apenheul vertoef, krijg ik elke dag weer de kans te genieten van Park Berg & Bos. Ik werd hoe dan ook al sinds mijn terugkomst uit Frankrijk geinspireerd door de Hoge Veluwe, maar ik was even vergeten hoe mooi “ons” park is.

De bloemen, planten en bomen staan in volle bloei. Elke dag zie ik in de ochtendgloren de passionele werknemers (waaronder een aantal met een fysieke of geestelijke beperking) het park weer helemaal spik en span maken voor de dag die gaat komen. De tuinen liggen er fantastisch bij en aan het begin van de dag is er geen papiertje meer op de grond te vinden.

De uitkijktoren wacht op zijn uitkijkers, de fontein bruist leven in de vijver en de vele vogels en vissen laten zien dat ze er graag leven. De topattracties Apenheul en Klimbos, die mede dankzij het mooie voorjaar buitengewoon veel bezoekers trekken, zorgen ervoor dat het park geheel tot leven komt. Berg & Bos is de perfecte presentatie en reclame voor de attracties. Wie geen attracties wilt, kan wandelen in het bos. Wie minder te besteden heeft, kan heerlijk picknicken met zelf meegenomen lekkernijen en wie meer spektakel wil, kan binnenkort naar het filmfestival.

Park Berg & Bos is tegenwoordig gratis. Voor Apenheul en Klimbos betaal je ter plekke. Het park is meer dan de moeite van een bezoek waard. Je moet er maar eens tijd voor maken, om te ontdekken dat je in dit park heel makkelijk de tijd kunt vergeten. Ik hoop dat vele Apeldoorners dit met mij willen (in)zien en dat dit park een bijzondere waarde heeft voor onze stad en voor de mensen die er elke dag vol passie en liefde aan werken om het zo te houden. Hier dus geen bezuinigingen of anders toch maar weer entree heffen?

En om Berg & Bos helemaal compleet te maken, nog een dingetje: Lumido!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?