Karakteristiek pand Marktstraat tegen de vlakte

Donderdag 23 mei 2024

Door Kevin van Es

De fietsenstalling aan de Marktstraat zal verdwijnen, dat blijkt uit de plannen die tijdens de informatiebijeenkomst rond Stadspark Apeldoorn op dinsdag 21 mei gepresenteerd zijn. Volgens deze plannen blijft alleen de voorgevel overeind, daarachter komt een speeltuin met speeltoestellen.

Het karakteristieke pand stamt uit 1934. In opdracht van de gemeente Apeldoorn is in 2021 gewerkt aan de renovatie van het historische pand aan de Marktstraat in Apeldoorn.

Stadspark Apeldoorn

Stadspark Apeldoorn is een stadsvernieuwingsproject dat de binnenstad van Apeldoorn wil transformeren tot een groen, duurzaam en levendig stedelijk park. Gelegen tussen de Veluwe en de IJsselvallei, streeft Apeldoorn ernaar om haar centrum om te vormen tot een aantrekkelijke plek om te winkelen, wonen, werken en recreëren.

Dit ontwikkelperspectief richt zich op het toevoegen van meer groen en biodiversiteit, het verbeteren van het leefklimaat, en het bevorderen van ontmoetingen en interacties. De plannen omvatten ook maatregelen voor klimaatadaptatie en duurzame mobiliteit, evenals het creëren van nieuwe werk- en onderwijsplekken. Door de spoorzone, kanaalzone en het centrum te verbinden, moet er een samenhangende binnenstad ontstaat.

Wordt vervolgd…

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!