Hoe Van der Valk – de Cantharel zich al jaren met toewijding verbindt met de 4daagse Apeldoorn

Vrijdag 14 april 2023

Door Nikki Vredenberg

De Vierdaagse Apeldoorn zou niet zo’n groot succes zijn zonder de toewijding van de sponsoren en hun medewerkers. Van der Valk Hotel Apeldoorn – de Cantharel is al jaren hoofdsponsor van de Apeldoornse Vierdaagse, daarnaast staat Urban Cafe die dit jaar voor het eerst de catering verzorgt tijdens het evenement. Ilse Remmerswaal van de Cantharel vertelt over de betrokkenheid van de Cantharel bij de Vierdaagse Apeldoorn en hun visie op het evenement. 

De Vierdaagse Apeldoorn matcht heel goed wat wij willen uitdragen, een combinatie van sportiviteit en natuur.

Een verbindende hoofdsponsor

Verbinding staat centraal voor hoofdsponsor Van der Valk Hotel Apeldoorn- De Cantharel, die sinds 2016 de Vierdaagse Apeldoorn ondersteunt. Ilse Remmerswaal is namens de Cantharel betrokken bij de Vierdaagse en vertelt: “Als hotel hebben we al veel linkjes met de Veluwe, we bieden bijvoorbeeld verschillende natuur- wandelingen en fietstochten aan. De Vierdaagse Apeldoorn matcht heel goed wat wij willen uitdragen, een combinatie van sportiviteit en natuur.”

Het Vierdaagse arrangement

Tijdens de Vierdaagse in Apeldoorn is het hele hotel uitsluitend beschikbaar voor deelnemers. Ilse legt uit dat die hele week in het teken staat van het evenement: “Zij kunnen het Vierdaagse arrangement boeken, waarbij het ontbijt extra vroeg geserveerd wordt en de maaltijden zijn aangepast om te voldoen aan de voedingsbehoeften van sportieve prestaties. Ook ontvangen de gasten een wandelgerelateerd cadeautje op hun kamer.”

Ook over het vervoer is nagedacht, want de deelnemers worden met pendelbussen naar de startlocatie gebracht. Deze nostalgische schoolbussen worden bestuurd door vrijwilligers en brengen en halen de deelnemers, zodat ze volledig ontspannen kunnen focussen op hun prestaties zonder zich zorgen te maken over het vervoer.

Bijdragen aan de organisatie

De Cantharel steunt de organisatie van het evenement ook in de aanloop naar het evenement. Ilse legt uit: “Voorafgaand aan het evenement organiseert de Vierdaagse verschillende vergaderingen met vrijwilligers. De Cantharel biedt dan een zaal aan voor deze bijeenkomsten en verzorgt de catering. Ook wordt de jaarlijkse bijeenkomst voor vrijwilligers gehouden op onze locatie, waar vrijwilligers worden bedankt en een preview krijgen van het komende jaar. De Vierdaagse organiseert deze evenementen zelf, maar maakt gebruik van onze locatie en catering faciliteiten.”

Het is een traditie onder de medewerkers om één of twee dagen met de Vierdaagse mee te lopen. “Hierin wisselen we elkaar af, want er moet natuurlijk ook genoeg personeel beschikbaar zijn”, aldus Ilse. 

Het stokje overgedragen

Na vijftig jaar de catering te hebben verzorgd draagt Partyservice van Laarhoven het stokje over op Urban Cafe van de FSG Sportcampus. Ton van Laarhoven is met pensioen en draagt de business over aan Chantal de Haan. Een oude bekende van de Vierdaagse Apeldoorn is de Vitaminebar van Jos van Laar die ook dit jaar weer op  de grote rustplaatsen te vinden is. Op de heen- en op de terugweg kunnen deelnemers genieten van verse sappen, smoothies en fruit- en yoghurtbekers, afkoelend en in verschillende smaken. 

De Vitaminebar van Jos van Laar

Op naar een succesvol evenement

De betrokkenheid van sponsoren als Van der Valk Hotel Apeldoorn – de Cantharel en Urban Cafe van de FSG Sportcampus zijn van groot belang voor het mogelijk maken van de Vierdaagse Apeldoorn. We kijken uit naar een succesvolle editie van de Vierdaagse Apeldoorn en bedanken Van der Valk Hotel Apeldoorn – de Cantharel en Urban Cafe van de FSG Sportcampus voor hun betrokkenheid en inzet.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!