Hoe vroeger, hoe beter?

Woensdag 30 maart 2011

Door ilona

 Al een paar dagen wordt er noest gewerkt aan de paden rondom het speelveld op de Voldersdreef. En dat was nodig ook. Fijn dat het gedaan wordt. Maar wat ik me nu al een aantal ochtenden afvraag, meestal zo rond 1 minuut over 7 ’s morgens is het volgende. Waarom beginnen dit soort werkzaamheden met veel kabaal nu al om 7 uur ’s morgens? Meestal wordt er gewerkt tot een uur of 4. Kan men niet beginnen om 8 uur en doorgaan tot 5 uur? Werkt het fijner als het nog zo lekker stil is op straat? Is het een speciale regeling voor de werknemers, zodat die niet in de ochtendspits komen te staan? Is het voor de extra attentiewaarde, zodat alle buurtbewoners weten dat er hard gewerkt worden in hun omgeving? De wekker die normaal gesproken om 7.15 afgaat, is nu al een paar dagen werkloos. Dat is ook niet fijn voor een wekker. Maar serieus, waarom wordt er al zo vroeg zoveel lawaai gemaakt? Kan iemand mij uitleggen waarom het uur tussen 7 en 8 ’s morgens beter is dan het uur van 4 tot 5 ’s middags?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

7 REACTIES

Reinier

Reinier 30 maart 2011 om 23:10 uur

In de Griftstraat wordt de Grift opnieuw aangelegd. Ook dat gaat gepaard met een partij herrie die al begint rond 7 uur. Ik denk dat het komt omdat bouwmensen nou eenmaal niet te laat in de kroeg willen zitten en dus vroeg ophouden. Opvallend is dat dit overal hetzelfde is. Is er geen gemeentelijk beleid dat zegt dat voor 8.30 uur niet gegraven, geboord, getimmerd of gerioleerd mag worden? Zo niet,kun jij via jouw relaties regelen dat dit er komt?

Martin

Martin 30 maart 2011 om 23:22 uur

Ja, immers zo'n regeling bestaat er ook voor na 22.00u of zelfs 21.00u. En moet je eens muziek gaan maken om 7.00u. Wedden dat oom agent je komt manen om te stoppen? Hoop morgen trouwens wel op een vroege lawaaierige klus buiten door deze en gene voor jou en mij Reinier; morgen ben ook ik bij de BNI. Nog vóór de bouwvakkers... Truste allen

Joke de Wolde

Joke de Wolde 30 maart 2011 om 23:32 uur

Ik ben vóór regelgeving dat er voor 8.30 geen lawaai gemaakt mag worden! Martin heeft gelijk, mag 's avonds ook niet na bepaalde tijden, waarom 's ochtends wel voor bepaalde tijden. Ik erger me rot aan alle bouwvak geluiden op elk tijdstip van de dag in mijn straat (doen de buurtbewoners zelf)! Van mij mag er idd een slot op de tijdstippen, wat zal ik lekker kunnen slapen....

jannie de poel

jannie de poel 31 maart 2011 om 10:01 uur

Beste Ilona, Zou u graag willen uitleggen waarom er zo vroeg al gewerkt mag worden met veel lawaai, maar weet daar ook geen antwoord op. Kan me heel goed voorstellen dat u niet vrolijk wakker wordt van die vroege herrie rondom uw huis. Op dat tijdstip zou je eigenlijk alleen de vogeltjes moeten horen... Ook wij zouden als buurt, na jarenlange overlast, graag eindelijk RUST willen op tijden dat mensen nog slapen of zich mogen ontspannen. Het is daarom onbegrijpelijk dat onze gemeente Apeldoorn o.a. een bouwbedrijf in een rustige, beschermd- stadsgezicht-woonbuurt, toestaat om van 's morgens 7 tot 's avonds 22 uur alle denkbare werkzaamheden mag uitvoeren(op straat, zowel als in hun werkplaatsen, gesitueerd op 2 locaties) en dit ook nog ZEVEN DAGEN per week! (Zie Oorlog in de Burglaan..) De gemeente vindt dit allemaal normaal in een woonbuurt. Zolang de heer Metz er zelf maar niet hoeft te wonen, denken we. U ervaart nu aan de lijve wat een impact zoiets op je leven/gezondheid kan hebben. Misschien vanavond nog een mogelijkheid voor Leefbaar Apeldoorn om in de Politieke Markt uw woordje te doen als er o.a. over deze materie gesproken gaat worden??

Roelof Rump

Roelof Rump 31 maart 2011 om 19:59 uur

Het is nog veel erger dan mevr. Duin schetst. Niet alleen zo vroeg, maar ook op tijden dat schoolkinderen van en naar school worden gebracht zijn deze bouwvakkers zichtbaar. Het stoort sommige ouders vreselijk dat de kinderen met deze hardwerkende bouwvakkers worden geconfronteerd. Nog daargelaten dat de kokette dames schoenen vies worden door het zand. Vele dames zijn al te laat op kantoor gekomen omdat de schoenen eerst schoongemaakt moeten worden. Er zijn ook nog tijdelijk minder parkeerplaatsen met als gevolg dat er nog meer openzwaaiende autodeuren zijn die je als fietser moet ontwijken Uit mijn cynische commentaar begrijp u misschien dat dit wordt opgeval als luxe egoistisch gezeur

Ilona Duin

Ilona Duin 1 april 2011 om 09:29 uur

Roelof, uit je cynisme moet ik opmaken dat je de vraag niet begrepen hebt. Het gaat er helemaal niet om dat er geluid is als er gewerkt wordt en al helemaal niet over het zien van bouwvakkers. Het enige wat ik me afvraag is waarom al starten om 7 uur en stoppen om 4 uur. Heb je daar iets over bij te dragen in deze blog?

 
Asher

Asher 22 juni 2016 om 21:00 uur

Ik vind het ook niet normaal, ik vraag me die zelfde vraag al jaren af! Waarom niet om 8 uur of 8 u. 30 beginnen en pas later eindigen zoals "elk normaal werk"!?

ReagerenLet op: een reactie wordt pas geplaatst na goedkeuring van een beheerder


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!