Nieuwe horecazaak op het Raadhuisplein

Donderdag 1 februari 2024

Door Kevin van Es

De Apeldoornse binnenstad verwelkomt binnenkort een nieuwe toevoeging aan de horeca; de eigenaren van Hotel et le Café de Paris openen binnenkort een nieuwe zaak, Brasserie de la Mairie, aan het Raadhuisplein 2. Boris de Haas, een van de eigenaren van familiebedrijf Café de Paris VOF, geeft aan dat ze momenteel bezig zijn met het ontwikkelen van het concept en het vergunningsaanvragen voor het verbouwen van het pand. Meer details over de invulling van de Brasserie zullen later bekend worden gemaakt.

Betekenis voor de binnenstad

Het familiebedrijf omvat niet alleen Hotel et le Café de Paris, maar ook Spicebrush de Proeverij en de Broodjesbar. Met de komst van Café de Paris naar het pand waar voorheen onder andere Rituals en juwelier van der Mey gevestigd waren, ontstaat er een cluster van horecagelegenheden rondom het Raadhuisplein. In hoeverre past deze ontwikkeling binnen de ambities van de stad? Wat betekent dit voor de dynamiek van het plein en wat is de mogelijke impact op bekende elementen zoals de draaimolen, die al jarenlang een vertrouwd onderdeel vormt van de zaterdagmiddag in de binnenstad.

Larissa van der Vlist is general manager bij het familiebedrijf en geeft aan ‘dat alle betrokken partijen met elkaar in gesprek zo gezamenlijk tot meerwaarde voor de stad te komen’.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!