Hot spots groene Go Sharing e-scooter

Zondag 22 november 2020

Door Marianne Zegwaard-Waanders

‘Apeldoorn kleurt nog groener. Naast het prachtige groen van de Veluwe zullen ook onze duurzame deelscooters de stad groen kleuren. Geniet van het gemak en de flexibiliteit van onze elektrische deelscooters en sta binnen no-time in het centrum’, is te lezen op Go Sharing Apeldoorn.

En met het groene scooterplan, wordt ‘hebben’ vervangen door ‘gebruik’. Daarom bieden zij een duurzame oplossing voor iedereen door alleen voor gebruik van de zogenaamde e-scooter te betalen. Via een speciale app weet je waar voor jou de dichtstbijzijnde beschikbare scooters staan, je kunt er een boeken en dan binnen Apeldoorn reizen waarheen je maar wilt.

Waarschuwing

Inmiddels rijden er sinds 19 november ca 50 groene deelscooters rond in Apeldoorn, ook van en naar Ugchelen. Op zondagmorgen treffen we daar een medewerker van Go Sharing Apeldoorn om de scooters en accu’s te controleren. Maar ook om te kijken of ze op de afgesproken manier geparkeerd staan: ,,Dat moet volgens speciale voorschriften. Dat controleer ik nu ook en we kunnen achterhalen wie dat wel en niet doet. Dat is de verantwoordelijkheid die de huurder heeft. Als dit niet op de afgesproken manier is, dan ontvangt deze persoon een waarschuwing. En zoals ze hier zijn neergezet, dat is natuurlijk niet de bedoeling”, zegt de jongeman die zijn naam niet vermeld wil hebben.

Kijken naar het aantal scooters, lijkt het er op dat het gebruik in Ugchelen zeer gewild is. Heb jij de scooters al gespot, of misschien zelfs al gebruikt? Apeldoorn Direct is benieuwd naar jouw ervaring.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!