Hotel Westpoint wil meer aandacht voor openbare ruimte

Dinsdag 28 mei 2013

Door advertorial

De opmerkzame Apeldoorner kan het niet zijn ontgaan: een nieuw hotel in het hart van de stad. Het voormalige Stadskantoor (1972 – 1992) en Belastingkantoor (1993 – 2008) is, nu, na een aantal jaren leegstand omgebouwd naar een multifunctioneel gebouw, met als belangrijkste functie; hotel.

We praten hierover met de vestigingsmanager Berend Falk van hotel Westpoint.  Deze kalende veertiger, kind van een Engelse vader en Nederlandse moeder, heeft na de hogere hotelschool  de hele wereld over gezworven en belandde per toeval een paar jaar geleden in Apeldoorn. “Ik was op bezoek bij voormalig wethouder Porringa, toen ik vanuit zijn huiskamer het gebouw voor het eerst zag. Ik was verbaasd dat de gemeente Apeldoorn en de lokale politiek zo’n pand aan zijn lot hebben overgelaten. Westpoint staat langs de drukst bereden Noord-Zuid weg midden in het centrum. Zo’n pand laat je toch niet verpauperen? Door op zo’n prominente plek een gebouw te verwaarlozen stevent deze stad rechtstreeks af op de titel #Apeldoornspookstad.”

Het mooie gebouw én het gebrek aan politieke aandacht inspireerde de vestigingsmanager en een aantal collega’s: “Ik heb op een avond de achterdeur opengebroken en een groep ondernemers uitgenodigd die actief zijn in de vrijtijdseconomie. Boven op de 8e etage in het restaurant hebben we een soort ‘illegaal’ Westpoint-beraad gehouden. Als tegenhanger van het zogenaamde Loo-beraad hebben we gewoon de handen uit de mouwen gestoken. Het resultaat is een bruisend gebouw waar 24 uur per dag mensen in en uit lopen, van hotelgasten tot studenten, van gebedsgangers tot kunstenaars.”

Met de steun van de ondernemers heeft hij een enthousiast team om zich heen gevormd dat hetmultifunctionele pand runt. Het team bestaat uit: chef-kok Berry Diederik, voormalig sergant-majoor in het leger die het restaurant bestiert samen met ober Manuel. Kamermeisje Paula Habekotté, dochter van een SRV-familie heeft de verantwoording over het hotel. Conciërge Herman Bonestroo heeft de regie over  de kantoren, gebeds- en fitnessruimte en het zwembad. Gerard Moling doet de sauna en het atelier. Westpoint werkt nauw samen met het ROC Aventus die studenten levert voor diverse functies.

Wat wil Falk onze lezers meegeven?  “Kom eens een keer kijken bij Westpoint, drink een kop koffie of maak gebruik van de sauna en fitnessruimte. Maar nog veel belangrijker; stem in maart 2014 op een politieke partij die de leegstand in de stad tot hoogste prioriteit benoemt.”

Kijk voor meer informatie op het twitteraccount @hotelwestpoint.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!