Human Library zoekt ‘levende boeken’

Vrijdag 27 september 2019

Door Redactie

CODA in Apeldoorn houdt de derde editie van de ‘Human Library’ op zaterdag 2 november. Bezoekers kunnen er die dag ‘levende boeken’ lenen. Dit zijn mensen die in het dagelijks leven veel te maken hebben met vooroordelen, zoals mensen met een onalledaagse achtergrond of overtuiging. En naar die mensen is CODA nog op zoek.

Human Library wil bezoekers uitdagen verder te kijken door in gesprek te gaan met de ander. Het uitgangspunt is, het voeren van open gesprekken waarin alles gevraagd en besproken kan worden. Het doel van de Human Library is, dat mensen elkaar ontmoeten en elkaars verhaal leren kennen. De organisatie van de Human Library zoekt enthousiaste, nieuwsgierige mensen met een open blik en een groot hart. Je hebt een bijzonder levensverhaal waarin je misschien wel met buitensluiting, discriminatie, stigmatisering of vooroordelen te maken hebt gehad. Samen met de bezoekers heb je een kort gesprek waarin je vertelt over jouw verhaal. Heb jij een verhaal, te maken met vooroordelen en wil je hier over vertellen?

Deelnemers zijn 18 jaar of ouder en bij voorkeur woonachtig in de regio Apeldoorn. De organisatie begrijpt dat het een drempel kan zijn om je aan te melden als levend boek. Daarom komen ze graag persoonlijk in contact met je. Tijdens een persoonlijk gesprek krijg je te horen wat je rol zal worden en hoe deze derde editie zal verlopen. Daarnaast mag je altijd al je vragen stellen bij de organisatie. ,,Ons belang is dat iedereen zich veilig voelt en dat het een leuke derde editie wordt waarin mooie dialogen tot stand komen”, vermeldt de organisatie van Human Library.

Vrijwilligers

Naast levende boeken zijn ze ook op zoek naar vrijwilligers die op deze dag mensen willen begeleiden. Misschien is dit iets voor jou of ken je mensen die hieraan mee willen werken. Iedereen van 18 jaar of ouder is welkom zich aan te melden.

Voorbereidingen

Natuurlijk worden de vrijwilligers en de ‘levende boeken’ niet in het diepe gegooid. Ter voorbereiding op 2 november staat op donderdag 24 oktober van 19.00 tot 21.00 uur een bijeenkomst gepland. Zowel van de ‘levende boeken’ als de vrijwilligers verwachten we dat ze hierbij aanwezig zijn. Op zaterdag 2 november ben je van 11.00 tot 16.00 uur inzetbaar.

Aanmelden voor deze dag kan door een mail te sturen naar europa@coda-apeldoorn.nl. Heb je nog vragen, dan kun je ook telefonisch contact met de organisatie opnemen via 055-5268545.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!