Help de bevolking van Oekraïne

Humanitas Apeldoorn introduceert PratenoverVerlies.nl

Dinsdag 13 maart 2012

Door Eppo Gutteling

Het overlijden van iemand die je dierbaar is, is een bijzonder ingrijpende gebeurtenis. Op het moment dat het plaatsvindt word je naast het verdriet, gegrepen door alle dingen die op dat moment moeten gebeuren rondom de begrafenis of de crematie. Als je geluk hebt is er op dat moment hulp van familie, vrienden of bekenden en degeen die de uitvaart begeleidt.

Maar na enige tijd lijkt de wereld weer z’n gewone gang te gaan. Dan zijn er vaak momenten waarop leegte, eenzaamheid, verdriet opnieuw, vragen en twijfels aan de oppervlakte komen.

Vrijwilligersorganisatie Humanitas-Apeldoorn verwacht dat veel mensen die een verlies is overkomen het plezierig vinden om via internet te chatten met deskundige vrijwilligers. Daarom heeft zij met Humanitas-landelijk en Yardenvereniging het initiatief genomen tot www.pratenoververlies.nl.

Daar kan men op de avonden van zondag tot en met woensdag (en binnenkort ook op donderdag avond en vrijdagavond) chatten met vrijwilligers met een open oor. ‘s Avonds, op een eigen moment, en vanaf een eigen plek.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?