In Memoriam Adnan Akdemir

Vrijdag 28 juni 2019

Peter Vroon

Gaziantep 1 januari 1962 – Apeldoorn 28-6-2019

Donderdag 28 juni laat in de avond bereikte ons het trieste bericht dat Adnan Akdemir plotseling is overleden.
Gedurende bijna 8 jaar heeft Adnan als ondernemer de horeca in ACEC verzorgd. Zijn eten was altijd een succesformule. Juist op het moment dat hij zijn leven anders aan het vormgeven was heeft het noodlot toegeslagen.

Adnan was een interessante en graag geziene man die de dingen net even anders deed dan anderen. Geboren in Gaziantep met Turkse ouders kwam hij al op jonge leeftijd Vaassen wonen. Voor mij was hij vooral een Vaassenaar die naar Apeldoorn was gekomen: een dorpsjongen in de goede zin van het woord. Mensen vroegen mij met regelmaat ‘is hij Turk?’, dan zei ik ‘nee hij komt gewoon uit Vaassen’. Wat leuk was: hij kende ook veel mensen uit Vaassen van vroeger die hier zijn komen wonen.

Vanuit die achtergrond heeft hij een mooie weg afgelegd, door zijn kwaliteiten als kok, cateraar en ondernemer, met een mediterraan assortiment. Dat onderscheidende vermogen sloeg aan bij het Apeldoornse publiek en daarbuiten, in het bijzonder bij de culturele sector. Begonnen als cateraar bij de openingen van het van Reekum Museum heeft hij gestaag een klantenkring opgebouwd. Tijdens de Tuin- en Landschapstriënnale in 2008 heeft hij de locatie Nettenfabriek van een tijdelijk café voorzien. Op verzoek van de gemeente heb ik met hem de overeenkomst uit onderhandeld. Dit ging heel soepel en zakelijk. Het café werd een groot succes.

Op grond van deze positieve ervaring heb ik toen cultuurruimte ACEC begon Adnan opnieuw benaderd. Ik denk dat we een paar uur hebben gesproken en een mooie deal hebben gemaakt. Dit heeft geleid tot een succesvolle 8-jarige samenwerking en hij is daarbij gezichtsbepalend geweest voor de uitstraling en het imago van ACEC.

Begin 2018 heeft hij aangegeven zijn leven anders te willen inrichten en is hij bij ons gestopt als exploitant. Wij hebben hem bedankt en uitgezwaaid met een prachtige overzichtstentoonstelling in ACEC met werk dat hij privé in de loop van jaren had verzameld. Prominent daarbij waren twee schilderijen van Ranko Skenderija van zijn vader en moeder. Het was zichtbaar hoe trots Adnan op zijn ouders was.

Wij hebben heel lang samen gewerkt op een zakelijke, maar ook op vriendschappelijke basis. Verschillen van inzicht hebben wij altijd heel goed kunnen overbruggen door wederzijds respect. Het contact met Adnan bleef ook na zijn vertrek bij ACEC, want hij bleef af en toe voor ons cateren of kwam spontaan op bezoek. We kijken terug op een fijne samenwerking, een leuk contact, we gaan Adnan enorm missen.

Namens ACEC wensen wij zijn twee zonen en de rest van de familie veel sterkte toe.

Wie afscheid van Adnan wil nemen, kan dat morgen (zaterdag 29 juni) doen van 10.00 tot 13.30 uur in ACEC aan de Roggestraat 44. De familie stelt bezoek op prijs. Hierna zal Adnan in besloten kring begraven worden.

Gerrit Steenbergen, namens ACEC

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!