Help de bevolking van Oekraïne

Informatiemarkt voor mantelzorgers bij de Kap

Donderdag 16 juni 2016

Door de Kap

Het Stedelijk Knooppunt Mantelzorg opent op zaterdag 18 juni haar deuren. Mantelzorgers en degenen voor wie zij zorgen zijn die dag van 10.00 tot 14.00 uur van harte welkom op de informatiemarkt bij de Kap aan de Regentesselaan 2-B in Apeldoorn.

Programma informatiemarkt
Tijdens de informatiemarkt krijgen bezoekers brede informatie over de diensten, producten en ondersteuningsmogelijkheden van de Kap.
Een kleine greep uit het programma van de dag:
* In gesprek met de mantelzorgmakelaar: informatie over wet- en regelgeving, aanvragen van een PGB, het combineren van werk en mantelzorg, enzovoorts
* Informatie over ontspannende en creatieve activiteiten die de Kap voor mantelzorgers organiseert: wandelactiviteiten, gedichtenclub, gespreksgroepen, enzovoorts
* Workshop ‘Kennismaken met Mindfulness’
* Informatie voor mensen met een niet-Nederlandse achtergrond
* Project ‘Jonge mantelzorgers’: VIP-arrangementen en Fun-dagen
* Maatjes en respijt: ondersteuning door een vrijwilliger of een vrijwillig maatje
* Algemeen: het brede aanbod van de Kap, actuele informatie over onder andere de besteding van de gelden voor het mantelzorgcompliment
* In gesprek met een raadslid van gemeente Apeldoorn
* Wensboom
* Kleine proeverij van hapjes
Daarnaast kunnen mantelzorgers in gesprek met medewerkers van het Stedelijk Knooppunt Mantelzorg.
Het Knooppunt wil graag horen waar mantelzorgers tegenaan lopen en wat hen zou kunnen helpen.

Mantelzorg
Een mantelzorger is iemand die meer dan acht uur per week gedurende drie maanden en/of langer, (onbetaald) zorgt voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis. Nederland telt 2,4 miljoen mantelzorgers en de verwachting is dat dit aantal zal toenemen onder invloed van vergrijzing en de gewijzigde beleidskoers, waardoor meer kwetsbare mensen zijn aangewezen op begeleiding en ondersteuning vanuit het eigen netwerk.
Voor veel mantelzorgers is het vanzelfsprekend dat zij voor hun naaste zorgen: ‘Dit doe ik gewoon.’ Mantelzorgers zijn veelal krachtige mensen die vanuit liefde voor de ander goed willen zorgen, maar ook hun leven zo goed mogelijk willen combineren met die zorg.
Het kan mooi zijn om mantelzorger te zijn, maar soms is het niet zo gemakkelijk en hebben mantelzorgers vragen waarmee zij zitten. Het Stedelijk Knooppunt Mantelzorg ondersteunt mantelzorgers op velerlei gebied.

Praktische informatie
Tijd: vrije inloop van 10.00 tot 14.00 uur
Locatie: De Kap, Regentesselaan 2-B, 7316 AC Apeldoorn
Gratis parkeren achter het gebouw. Bij vertrek ontvangt men een muntje, waarmee men de slagboom kunt openen.
Meer informatie: www.dekap.nl of telefonisch 0 55/5 295 520

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?