Initiatiefneemsters en zorg overdonderd door Merci-actie

Maandag 1 februari 2021

Door Redactie

Dozen vol met chocola, grote kans dat er in geen enkele Apeldoornse supermarkt nog Merci te vinden is. Want Marieke Andela en Anouk Witteveen, de dames die de medewerkers in de zorg graag wilden verrassen, hebben in een week tijd de actie nog succesvoller kunnen maken dan ze hadden gehoopt.

“We hebben de aantallen dankzij alle aandacht afgelopen week meer dan verdubbeld”, vertelt Anouk enthousiast. “Dat resulteerde in 153 grote dozen Merci en 40 kleine doosjes. Deze hebben we namens 110 ‘families’ kunnen aanbieden.” Vlak voor het weekend gingen Marieke en Anouk op pad om de chocola rond te brengen. “Het Gelre Ziekenhuis, de ambulancedienst, de politie, woonzorgpark/begeleid wonen, huisartsen, zorg- en verpleeghuizen, de teststraat en wijkzorg.” En dat zorgde voor blij zorgpersoneel, vertelt Anouk. “We hebben verraste en dankbare reacties gekregen en de ontvangers vonden het hartverwarmend.”

De dames hebben in totaal voor ruim 1000 euro aan chocola kunnen kopen. “We zijn enorm dankbaar dat iedereen zo massaal heeft meegedaan.”

 

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!