Inschrijvingen 69ste editie 4Daagse Apeldoorn van start

Donderdag 15 februari 2024

Door Redactie

Wandelaars opgelet: de inschrijving voor de 69ste editie van de 4Daagse Apeldoorn is geopend. Ieder jaar trekken meer dan duizend wandelaars over de Veluwe. Dit jaar vindt het groenste wandelevenement van Nederland plaats van dinsdag 9 tot en met vrijdag 12 juli 2024.

Verschillende leeftijden en afstanden

De Apeldoornse 4Daagse is voor iedereen, jong en oud en ervaren of onervaren. Sinds 1954 is de 4Daagse een bekende naam in de wandelwereld. Al jaren laten talloze wandelaars zich betoveren door de natuur van de Veluwe: de weelderige bossen, uitgestrekte heidevelden, golvende zandverstuivingen en kabbelende sprengen. Tijdens de route kom je langs de Veluwse dorpen zoals Beekbergen, Loenen, Hoenderloo, Vaassen en Hoog Soeren, en van de schatten van Apeldoorn, waaronder het Stadspark Berg & Bos, het paleispark van Kroondomein Het Loo en Paleis Het Loo.

Alle vier de dagen meedoen is geen vereiste, ook hebben de deelnemers de keuze uit verschillende afstanden: 12, 20, 30 en 40 kilometer. Bovendien zijn er diverse rustpunten langs de route waar wandelaars even kunnen ontspannen en genieten van een gezonde snack na het afleggen van enkele kilometers. Loop je voor een prestatie of loop je voor je plezier, je gezondheid of om sociale contacten op te doen: iedereen is welkom.

Meer wandelaars in Apeldoorn

Vorig jaar had het evenement een mooie toename van het aantal deelnemers, zowel 4Daagse wandelaars als wandelaars die een of meerdere dagen meewandelen: “De wandelaar ontdekt de 4Daagse Apeldoorn opnieuw”, vertelt Irma Woudenberg. Nieuwe deelnemers waren verrast over de routes, de gezelligheid en de vriendelijkheid van de vrijwilligers, kenmerken die door de vaste deelnemers altijd al gewaardeerd worden.

Nieuwe routes

Voor de Cantharel Internationale 4Daagse Apeldoorn worden elk jaar nieuwe routes uitgestippeld, elke dag in een ander deel van Apeldoorn. Ook dit jaar zijn er weer enkele aanpassingen gemaakt om de deelnemers nog meer te laten genieten van de natuurlijke schoonheid. Op de eerste dag verkennen wandelaars de omgeving van Ugchelen, Beekbergen en Loenen. Op dag 2 is Paleis Het Loo het decor, waarbij de routes van 30 en 40 kilometer zich ook uitstrekken richting Vaassen. Dag 3 voert deelnemers naar het Orderbos, Berg en Bos, Hoog Soeren en zelfs naar Radio Kootwijk voor de 40 km route. Op de laatste dag, dag 4, leiden de paden naar Het Leesten, en voor de routes van 30 en 40 km gaan ze ook nog langs Hoenderloo op weg naar de finish. Na afloop worden alle deelnemers feestelijk ontvangen met muziek, bloemen en een warm welkom van de organisatie, vrienden en familie.

Volgens Irma blijft de organisatie het wandelen in Apeldoorn zoveel mogelijk stimuleren: “De komende jaren wil de Stichting Internationale 4Daagse Apeldoorn met haar evenement bijdragen aan de strategische doelen om Apeldoorn als levendige stad verder op de kaart te zetten en haar activiteiten verder uitbreiden. De stichting wil als maatschappelijk betrokken organisatie aanspreekpunt zijn voor (het stimuleren en bevorderen van) het wandelen in de gemeente Apeldoorn. Uitgangspunten voor deze wandelactiviteiten blijven de kernwaarden die door de deelnemers van de 4Daagse Apeldoorn zo gewaardeerd worden: het wandelen in de natuur, toegankelijkheid en laagdrempeligheid die het plezier geven om voor je gezondheid in beweging te zijn”. Hiervoor zijn de werkgroepen Wandeltochten Apeldoorn e.o. en de werkgroep Wandelen in Apeldoorn actief.

Inschrijvingen

Inschrijven voor de Vierdaagse is simpel, dit kan via de site van de organisatie. De inschrijvingen openen donderdag 15 februari en duren tot en met zondag 30 juni 2024, om 23.59 uur. Ook dit jaar kunnen degenen die zich vóór 28 februari inschrijven gratis meedoen aan de 6e Midden-Veluwetocht. 
Op de website van de organisatie kun je van alles vinden over de Vierdaagse, waaronder een aantal tips per voorbereiding.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!