Inschrijving Centraal Beheer Midwinter Marathon gestart

Maandag 17 oktober 2016

Door Redactie

Vanaf heden kunnen lopers zich inschrijven voor de 44ste editie van de Centraal Beheer Midwinter Marathon op zaterdag 4 en zondag 5 februari 2017 in Apeldoorn. Inschrijven kan tot en met 15 januari via www.midwintermarathon.nl. De lopers krijgen dan het startnummer thuisgestuurd. Op 4 en 5 februari is er GEEN na-inschrijving.

Nieuw dit jaar is de Kroondomein Het Loo Marathon op zaterdag 4 februari, de dag voor de andere afstanden van de Midwinter Marathon. Een trailloop door het leefgebied van edelherten en wilde zwijnen. Genieten van de omgeving tijdens een stevige inspanning, dat is het doel van deze loop. Om dit mogelijk te maken is er bovendien aan deze trail een strikte limiet gesteld aan het aantal deelnemers: maximaal 125 lopers. Het parcours gaat uitsluitend over bospaden en is behoorlijk heuvelachtig.

Ook is er dit jaar voor de tweede keer voor de meer geoefende loper het combinatieklassement met de Enschede Marathon. Het doel voor de eerstkomende edities van beide evenementen – de twee oudste nog bestaande hardloopevenementen van Nederland – is om te komen tot een combinatieklassement van de Asselronde (25km) in Apeldoorn en de hele marathon afstand in Enschede. De Asselronde op 5 februari is namelijk dé ideale voorbereiding op de hele marathon in Enschede op 23 april.

Ook dit jaar gelden limieten wat betreft het aantal deelnemers per afstand. Voor de Kroondomein Het Loo Marathon 125 lopers, Asselronde 3.500 deelnemers, de Decathlon Mini-Marathon een maximum van 5.000, de Centraal Beheer Acht van Apeldoorn maximaal 7.500 lopers en de Stentor Kidsrun 1.000 deelnemers. Daarnaast is er voor alle afstanden een verplichte indeling in startvakken.

Afstanden
Een overzicht van de afstanden van de Centraal Beheer Midwinter Marathon 2017:

Zaterdag 4 februari
Kroondomein Het Loo Marathon – 42 km – 10.30 uur

Zondag 5 februari 
Asselronde – 25 km – 11.45 uur 
Decathlon Mini-Marathon – 10 Engelse mijl (16,093 km) – 11.15 uur 
Centraal Beheer Acht van Apeldoorn – 8 km – 15.00 uur 
De Stentor Kidsrun – 1 km – 10.30 uur
Multicopy Businessrun – 8 km en 10 Engelse mijl – 15.00 en 11.15 uur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!