Into the Zoo in CODA

Dinsdag 28 april 2015

Door Redactie

Gebreide visserstrui onderwerp van gesprek bij tentoonstelling Into the Zoo in CODA Museum Lezing ‘De identiteit van de visserstrui’ en workshop ‘De eigen identiteit in een Manchet’ | zaterdag 15 mei | CODA Museum

Rondom de tentoonstelling Into the Zoo verzorgt CODA Museum in samenwerking met Breikracht een lezing en een workshop waarin de visserstrui het onderwerp van gesprek is. Stella Ruhe geeft zaterdag 15 mei om 13.00 uur een boeiende lezing over de identiteit van de visserstrui waarna Carolien Evers vanaf 14.00 uur een workshop over het verwerken van die eigen identiteit in een Manchet verzorgt.  

Lezing ‘De identiteit van de visserstrui’ door Stella Ruhe | 15 mei, 13.00 uur

Na uitgebreid onderzoek in musea, archieven en bij particulieren heeft Stella Ruhe prachtige foto’s gevonden uit de periode 1875-1950 van vissers uit vijfenvijftig verschillende kustplaatsen. De vissers dragen op deze foto’s visserstruien die voor die plaats en/of streek kenmerkend zijn. Stella Ruhe vertelt in haar lezing meer over de achtergrond van deze truien zoals het materiaal- en kleurgebruik en de betekenis van de verschillende motieven. De lezing begint om 13.00 uur in CODA Museum, Vosselmanstraat 299 in Apeldoorn. Toegang tot CODA Museum is op vertoon van uw CODA pas of Museumkaart gratis; voor reguliere toegangsprijzen kunt u kijken op coda-apeldoorn.nl/tarieven.

Workshop ‘De eigen identiteit in een Manchet’ door Carolien Evers | 15 mei, 14.00 uur

Aansluitend aan de lezing verzorgt Carolien Evers de workshop ‘De eigen identiteit in een Manchet’ in CODA Auditorium. De informatie die tijdens de lezing verteld is, kunnen de deelnemers naar eigen inzicht toepassen bij het maken van deze Manchetten. Zo blijft de eigen identiteit bewaard. Voor deelname aan de workshop dient u eigen materiaal en breinaalden (naald 4 of 5) mee te nemen. Op vertoon van uw toegangskaart voor CODA Museum is deelname gratis; heeft u geen toegangskaart, dan zijn de kosten voor deze workshop € 10,- per persoon.

Aanmelden

Wilt u de lezing bijwonen en aansluitend deelnemen aan de workshop? Meld u dan aan door een mail te sturen naar aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl onder vermelding van uw naam, telefoonnummer en aantal personen.

Breikracht is een on- en offline community voor het in stand houden en vernieuwen van het ambacht breien en andere handwerken. Breikracht wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland. Partners van Breikracht zijn: ArtEZ, Nederlands Openluchtmuseum, Kunstbedrijf Arnhem, Arnhem Mode Incubator, het Modekwartier, Museum Arnhem, Breiclubs Gelderland en Tesselschade Arbeid Adelt. Door ambacht en innovatie te verbinden hoopt Breikracht tot nieuwe samenwerkingsverbanden te komen die het ambacht breien in stand houden en vernieuwen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!