Is Baboe stuk?

Woensdag 11 september 2019

Door Amrutha Mol

Wie de afgelopen dagen op het Apeldoornse Marktplein omhoog keek om gorilla Baboe te zien kwam voor een verassing te staan. Baboe zit niet meer zo prominent op het torentje. Als je goed kijkt, zie je een leeggelopen kunstwerk aan de spijlen van het torentje hangen.

Baboe is wel eens vaker van zijn plek gehaald, maar dat was vaak om hem te beschermen tegen harde windstoten en andere slechte weersomstandigheden. Of vanwege onderhoud. Nu hangt het opblaasbare kunstwerk er slapjes bij. Apeldoorn Direct sprak met de Apeldoornse gemeente: ,,Wij weten niet wat er precies is gebeurd. Misschien een kapotte ventilator, Baboe blijft zo stevig zitten met behulp van 2 ventilatoren. Maar er kan ook een ander technisch probleem zijn, wellicht zit er een gat in het kunstwerk. We zijn in elk geval druk bezig om te onderzoeken waarom de aap er zo slapjes bij hangt en we proberen hem zo snel mogelijk weer overeind te krijgen.” Er is geen aanleiding voor vandalisme, meldt de gemeente, ze gaan daarom ook uit van een technisch mankement.

Nu maar hopen dat we het grootste kunstwerk in de binnenstad weer snel kunnen bewonderen. Naar verwachting blijft Baboe tot oktober zitten en staat hij er om de natuur op een verrassende, ludieke manier beter zichtbaar te laten zijn in de stad.

[VIDEO] Meet Baboe: het grootste kunstwerk van de binnenstad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!