Help de bevolking van Oekraïne

Is mijn privacy veilig bij de gemeente? Nee!

Zaterdag 16 november 2013

Door StrangeArt

De gemeente heeft inzage in een database waar veel persoonlijke gegevens in staan(Suwinet). In deze database staan onder meer inkomsten, uitkeringsgegevens, autobezit, diplomagegevens en examenresultaten. Uit een representatief onderzoek blijkt dat er onnodig en door niet bevoegde personen wordt gesnuffeld in dit systeem.

Een duidelijk signaal is dat de Inspectie tijdens het onderzoek geconstateerd heeft dat 13 van de 80 onderzochte gemeenten (18%) in 2012 gegevens van bekende Nederlanders hebben geraadpleegd, zonder dat hiervoor een goede reden is gegeven. De inspectie hanteerde voor deze controle een beperkte lijst met 100 willekeurig geselecteerde bekende Nederlanders. In werkelijkheid zijn er enkele duizenden bekende Nederlanders van wie gegevens via Suwinet kunnen worden geraadpleegd

Ronduit kwalijk is dat maar vier procent van de gemeenten voor het opvragen van persoonsgegevens via Suwinet voldoende beveiligingsmaatregelen heeft getroffen. Dertien procent van de gemeenten voldoet aan geen van de onderzochte normen voor informatiebeveiliging.

Hoezo moet ik mij zorgen maken om de NSA Prism en de AIVD, mijn buren die bij de gemeente werken weten alles ook.

Bron: SZW nieuwsbrief

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?