Jaarwisseling: weinig vuurwerkslachtoffers

Vrijdag 1 januari 2016

Door Redactie

De afdeling Spoedeisende Hulp van Gelre Apeldoorn heeft een drukke jaarwisseling achter de rug, maar het aantal vuurwerkslachtoffers bleef beperkt, laat Herman Markink weten. ,,Drie patiënten werden behandeld in verband met vuurwerkletsels aan hals, knie en hand in Gelre Apeldoorn. Het ging in alle gevallen om omstanders.”

Qua voorbereiding voor de jaarwisseling laat het ziekenhuis weten dat er geen andere voorbereiding geldt voor Oud&Nieuw dan voor andere dagen. ,,We bereiden ons net zo voor als iedere andere dag.”

Het aantal patiënten dat in het ziekenhuis in Apeldoorn behandeld moest worden in verband met een alcoholintoxicatie, al dan niet in combinatie met drugsgebruik, bleef ook beperkt. Vier patiënten kwamen binnen, waarvan er drie na behandeling weer naar huis konden. Een patiënt moest worden opgenomen. In alle situaties ging het om patiënten ouder dan 18 jaar.

Behalve de slachtoffers, was er ook nog een positieve gebeurtenis. Om 00.50 uur werd de eerste baby van 2016 geboren in Gelre Apeldoorn. Het is een meisje en moeder en kind maken het goed.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!