Jachtevenement meer dan alleen maar jacht

Woensdag 27 juni 2012

Door Donald de Jong

Sander Huis in 't Veld

Het was even afwachten, maar het mocht doorgaan: het jacht evenement. En dus ging Donald de Jong van onze Jongerenredactie er een kijkje nemen.

Op het terrein van de manifestatie was een hoop te zien op gebied van jacht en outdoor. Zo waren er zaagwedstrijden te zien, waar zagers het tegen elkaar opnamen op verchillende onderdelen, zoals snelzagen. Of juist heel precies een boom op een bepaald punt laten vallen. Vind ik topsport.

Ook stonden er de nodige stands waaronder een van Helicon. Zij hadden een kleine klimroute uitgezet. Er was genoeg te zien, al zou ik hier toch geen € 12,50 voor over hebben gehad.

En ik heb iets geleerd. Jacht draait niet alleen om het afknallen van een dier, het gaat ook om het behoud van verschillende soorten flora en fauna.

Helaas had de organisatie een paar puntje laten vallen met name bij de beveiliging en het parkeerbeheer. De ploeg was onvoldoende op de hoogte en had het aantal auto’s onderschat. Het werd de parkeerploeg nog vervelender gemaakt door een kinderachtig persoon, die het nodig vond om de borden met de bewegwijzering naar het evenement om te draaien. Gevolg: boze bezoekers.

Los van alle discussies hier op Apeldoorn Direct was het in mijn ogen een geslaagd evenement.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!