Jacks Art in Amsterdam

Zondag 8 juli 2018

Door Roelof Rump

Jack Liemburg (Apeldoorns kunstenaar) heeft vanaf nu een galerie in Amsterdam. In de galerie exclusief zijn eigen werk, dus niet samen met andere kunstenaars, zoals in een andere galerie in Utrecht. De Galerie is gevestigd in een drukke straat, veel (voet en fiets) verkeer, veel horeca, tot laat in de nacht. Ik was bij de opening en heb daar onder meer een aantal relaties van Jack ontmoet. Wat mij daarbij opviel is dat hij aan de weg timmert. Hij wacht niet af in een hoekje tot iemand hem ontdekt. Ik noem dat ondernemerschap, een goede zaak. De tijd van een basisinkomen via de BKR (Beeldende Kunstenaars Regeling) is voorbij.

Over de kunst van Jack: jaren geleden schreef ik een kritische column, samenvattend, te veel een kopie van Herman Brood. Dat was jaren geleden, zijn stijl is veranderd, noem het cross-over, de thema’s zijn lief, noem het sensueel, maar uniek in de presentatie.
(Nu nog wachten op de volgende fase, hoop ik: maatschappelijk geëngageerd, een beetje rauw met thema’s die je tot nadenken stemt)

Ga zo door Jack, wacht niet af, toon initiatief. Misschien hierna internationaal?

Galerie bezoeken: Neem vanaf CS Amsterdam tram lijn 1, stap uit bij halte ‘Eerste Constantijn Huygensstraat’. Haaks op de tramhalte is de Eerste Constantijn Huygensstraat, na een paar honderd meter wandelen kun je naar binnen bij nummer 33, Woensdag tot en met zaterdag 13.00 – 18.00 uur. Je kunt ook wandelen, vanaf het Leidseplein is het nog ongeveer 5 minuten lopen. En vlakbij is trouwens de PC Hoofdstraat (ook leuk voor deze straatfotograaf), geen daklozen maar ‘ander’ volk, jammer genoeg had ik daar geen tijd meer voor.

Over de foto’s: gebeurt niet vaak, camera verkeerd ingesteld, alleen de champagne serie is gelukt.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Kunst

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!