Jacobine Geel spreekt tijdens Tegenlicht Meet-up: Gewoon Gek

Maandag 9 maart 2020

Door Amrutha Mol

Wat is gek en wat is normaal? Wat vinden wij als maatschappij van ‘gekkigheid’? In de VPRO Tegenlicht-uitzending van zondag 1 maart 2020 spelen thema’s zoals psychische diversiteit, normalisering van het abnormale en innovatie van de geestelijke gezondheidszorg een rol. De organisatie heeft directrice van GGZ Nederland, Jacobine Geel, bereid gevonden om te komen spreken over de GGZ in Nederland.

Op dinsdag 17 maart houdt Wilco Westrik samen met een team van enthousiastelingen een Tegenlicht Meet-up in Apeldoorn. Hier kan je dus, naar aanleiding van de VPRO Tegenlicht uitzending van zondag 1 maart, meepraten over de aflevering en wat er zou moeten veranderen in de geestelijke gezondheidszorg. Deze meet-up is in het ACEC-gebouw aan de Roggestraat 44, om 20.00 uur.

Tijdens deze Tegenlicht meet-up is Mirjam Stender als gastspreker van GGZ-instelling Dimence aanwezig, om te praten over de zorg binnen Dimence. Daarnaast is zorg-ondernemer Bart van der Lenden ook bij de Meet-up om het te hebben over zijn zorginitiatief bijBram. Zorginitiatief bijBram is een zorgboerderij waar mensen terecht kunnen die in de reguliere GGZ-instellingen zijn uitbehandeld. Voormalig stadsdichter Aad van de Waal laat zijn licht schijnen op de huidige GGZ en het onderwerp ‘Gewoon Gek’.

Gratis entreekaarten kan je via Eventbrite bestellen.

teaser Tegenlicht Meetup Apeldoorn 17 maart (subs) from Mansfilmt on Vimeo.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!