Japans eten

Dinsdag 20 augustus 2013

Door Rob Ulrich

Ken je dat gevoel? Waar je moet zijn of weten waar je aan toe bent als je op een nieuwe plek woont?
Veel Apeldoorners wonen hier al hun leven en weten niet beter. Als newbee loop je tegen allerlei zaken op.

Zo ben  ik een liefhebber van vissen. Nee, niet om te eten, ik zie ze liever levend, en bij voorkeur in een vijver. Bij mijn vorige huis had ik een vijver met kois en enkele andere vissen. Reigers hadden wel oren naar dat gratis teppan yaki restaurant en helaas was ik enkele keren te laat en zag m’n mooie vissen via de snavel in de buik van een reiger verdwijnen.
Ik begrijp het van die reigers wel, want Japans eten is gewoon heerlijk.

En zo vond ons leven een vervolg in Apeldoorn. Met de ervaringen uit het westen ging ik hier aan de slag met en nieuwe vijver; de kois verhuisden mee. Uit voorzorg heb ik maar een net over de vijver gespannen. Tegen reigers… omdat die zo dol zijn op Japans eten. Dacht ik. Het net zit inmiddels alweer drie jaar boven de vijver.
Maar reigers heb ik nog niet gezien. Hoe kan dat nou? Is het Japans eten in het westen beter, misschien goedkoper, toegankelijker? Of mogen reigers niet in Apeldoorn wonen?

Ik ben er nog niet uit, en als newbee Apeldoorner is dit maar een van de zaken die je bezig houd. Je zult zien dat als ik het net weghaal de reigers wel te voorschijn komen en net als bij die fastfoordketen in de koi-drive gaan staan, wachtend op hun maaltijd.
Het net laat ik daarom nog maar even zitten. Ik heb bedacht dat m’n kois op een gegeven moment te groot zijn geworden voor een reiger. Dat stelt me weer gerust…

Tot dan is er in Zuidbroek ook nog geen teppan yaki.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!