Jetts Liefde is echt

Zaterdag 30 maart 2019

Door Peter Vroon

Jelte Tuinstra alias Jett Rebel is een muzikant die elk hart weet te veroveren. Moeders, dochters en stoere mannen. De “Unconditional  theatertour ” eindigde in de Rabobankzaal van Theater Orpheus in Apeldoorn. Een plaats waar Jett regelmatig te vinden is om een gitaar te kopen.

Jett is zijn eentje lukt dat wel?

En of het lukte het,  deze volkomen zichzelf zijnde man is het toonbeeld van expressie, ADHD  en emotie en een enorme muzikaliteit. Het optreden was een bezoek aan de muzikale zolder van Jett Rebel. Hij begon op de vleugel te spelen en nam de zaal mee in zijn leefwereld. De muziek, zijn muziek, zijn interpretatie van de “soul”. Jetts stem bereikt alle octaven en laat dit ook voelen aan de harten van iedereen. Hij is gepassioneerd voor de soulmuziek tussen de jaren ’68 en ’74 van de vorige eeuw. Een soort medley van zijn grote helden kwam voor bij: Otis Redding, Aritha, Franklin, Sly stone en anderen.

Het tweede gedeelte van de show gebruikte hij veel “loop-pedals” om zichzelf te versterken en in zijn eentje een complete band te vormen. Hij speelt gitaar, bas, syntheziser, Fender Rose, vleugel. Hij is een multi muzikale artiest. Jett is volkomen zichzelf in zijn ogenschijnlijk onvoorspelbaar gedrag, maar hij heeft in alles de regie in handen. Op het moment dat hij zingt en speelt dan is hij rustig en gestructureerd. Muziek is een levenstherapie voor hem  die anderen gelukkig maakt.

Veel vriendinnen groepen, van  twintigers tot veertigers vormden zijn publiek. In de drie kwart uitverkochte Rabobank zaal was het een onvergetelijk avond voor het publiek. Jettt,  de ‘lieve zoon’ voor de moeders,  de vriend van elke dochter, ‘de flower power’ zoon van elke vader  liet vooral zichzelf zien. Hij speelde geen theater, hij is theater, hij is zichzelf en we mochten er deelgenoot van zijn.

Jett Rebel, Unconditional  theatertour, Rabobankzaal Orpheus, vrijdag, 29 maart 2019

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Theater

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!