Jong toptalent speelt Mahler in Orpheus

Woensdag 9 januari 2013

Door Redactie

Misschien heeft u ze al zien fietsen, de jonge musici van het NJO? De klassieke musici fietsen al een week lang door Apeldoorn op hun roze/blauwe fietsjes. Hun route loopt van de StayOkay waar ze logeren, naar repetities in Orpheus en Walterbosch, en daarna de stad in voor een welverdiend biertje. Ze maken zich op voor de Derde Symfonie van Gustav Mahler, waarvan zaterdag 12 januari de eerste uitvoering in Orpheus zal plaatsvinden.

Het NJO Symfonieorkest bestaat uit maar liefst 108 jonge toptalenten afkomstig van de conservatoria van Nederland en België. Maar dat is nog niet alles. Op het podium krijgen ze versterking van 40 zingende kinderen, een 36-koppig vrouwenkoor, een soliste (Carina Vinke) en last but not least dirigent Martin Sieghart. Sieghart was vele jaren chef-dirigent van Het Gelders Orkest en gooide daar hoge ogen met zijn Mahler-uitvoeringen. Voor de jonge musici een uitgelezen kans om te werken met een dirigent van wereldklasse. Na een aantal dagen repeteren is de van oorsprong Weense dirigent zeer te spreken over de musici van het NJO.

Het NJO, de in het ACEC-gebouw gevestigde Nederlandse Orkest- en Ensemble-Academie, richt zich op het ontwikkelen van jong talent op het gebied van klassieke muziek. Het NJO coacht jonge musici en stelt ze in staat te werken met de beste dirigenten en solisten van dit moment. Coaching en masterclasses worden bij het NJO steevast gevolgd door presentatie aan het publiek. Na het concert in Apeldoorn maakt het NJO Symfonieorkest een tournee langs de concertzalen van Nijmegen, Amsterdam, Enschede, Rotterdam en Den Haag.

Als je ons bericht naar dit artikel retweet maak je kans op twee vrijkaarten voor dit bijzondere concert!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!