Help de bevolking van Oekraïne

Jouw spelcomputer ruilen tegen onze lantarenpaal?

Zaterdag 31 december 2011

Door Ingeborg

Peter Vroon

Een week of twee geleden zag ik hét voor het eerst. Mijn zoon van 9 jaar wees me er op. Hij las het woord ‘spelcomputer’. Dat trekt dus blijkbaar de aandacht, en dat zal ongetwijfeld de bedoeling zijn.
Maar tijdens het autorijden konden we de tekst niet zo goed lezen. Bij een abri toch maar gestopt (na in de achteruitkijkspiegel gekeken te hebben). Aha! Het is een campagne van de gemeente.

Ik was wel even benieuwd. Dus ik vroeg aan mijn zoon; “snap jij wat hiermee bedoelt wordt?” Ehhh…hij moest wel even nadenken. Maar uiteindelijk begreep hij wat de gemeente Apeldoorn met deze campagne wil zeggen.
Geen spullen vernielen tijdens oud en nieuw. En zeker geen spullen die niet van jou zijn. Want…’hoe zou jij het vinden als wij iets, wat van jou is, vernielen?’
Ik vind het een top campagne! En ik hoop dat er eindelijk eens een oudejaarsavond gaat komen waarin wij niet achteraf lezen hoeveel schade er weer is aangericht. Schade wat ‘wij’ Apeldoornse burgers (in)direct met elkaar moeten ophoesten.

Een hele fijne, schadevrije, oudejaarsavond!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?