Juniorpaleis Het Loo officieel geopend

Woensdag 5 juli 2023

Door Kevin van Es

Het was een feestelijke middag bij Paleis Het Loo. Het gloednieuwe Juniorpaleis werd geopend door wethouder Peter Messerschmidt en de kinderburgemeester van Apeldoorn, Jolie. Het Juniorpaleis is speciaal ontworpen voor de jongste Paleis-bezoekers.

Gastvrijheid 

Unieke bouwkunst, aanzienlijke ruimtelijke uitbreiding, en verse exposities markeren de vernieuwing en uitbreiding van Paleis Het Loo. Vanaf 6 juli wordt hier een nieuw facet aan toegevoegd: het Juniorpaleis. Deze plek, speciaal ontworpen voor kinderen van 3 tot 12 jaar en hun begeleiders, nodigt bezoekers uit om een speels hofleven vol met fantasierijke figuren te betreden. Deze karakters stralen zelfverzekerdheid uit en het kinderpaleis staat geheel in het teken van gastvrijheid, waar activiteiten die in het historische paleis niet zijn toegestaan, wel mogelijk zijn.

Het Juniorpaleis, gelegen in de westvleugel en gericht op families en scholen, biedt een kleurrijke, fantasievolle rondleiding door verschillende werelden. Van Bureau Keukenzaken tot Bureau Danszaken. Bezoekers ontmoeten unieke karakters zoals de Majesteiten, hun personeel, en eregasten uit naburige landen: variërend van een koningin in bijenvacht, een genderneutrale koning tot een vrouwelijke ridder.

Lesprogramma’s

Het Juniorpaleis presenteert interactieve lesprogramma’s die zich richten op samenwerking, ontdekking en creativiteit. Hierbij treden leerlingen binnen in een intrigerende, fictieve wereld. Verschillende programma’s voor verschillende leeftijdsgroepen zorgen voor een unieke ervaring bij elk bezoek, terwijl de onderbouw zich bezighoudt met verhalen en muziek en de bovenbouw de waarde van geschenken en het inrichten van een land onderzoekt.

Het grote moment

Het officiële openingsmoment vond plaats om 16.00 uur. Wethouder Messerschmidt vertelde het volgende over het gloednieuwe onderdeel van Paleis Het Loo: “We kennen het formele paleis, hier zien wij als volwassenen veel mooie objecten. Dit zijn voor kinderen vooral saaie dingen die je niet mag aanraken. Het Juniorpaleis is super cool, want je mag overal met je handen aanzitten. Er zijn geen regels en je mag alles zelf verzinnen. Je kan verstoppertje spelen, dansen en nog veel meer. Ik ben trots dat Paleis Het Loo dit wil doen.” Tot slot benoemde hij de recente verbouwing van het Paleis: “De verbouwing is ongelofelijk mooi en uitgebreid geworden. Het geeft ‘de hoofdstad van de Veluwe’ internationale allure.”

Na alle verhalen en dankwoordjes, is het grote moment eindelijk daar: het Juniorpaleis is officieel geopend. De in grote getallen aanwezige kinderen, ouders en andere geïnteresseerden konden voor het eerst een kijkje nemen in de gloednieuwe ruimte.

Het Juniorpaleis is vanaf 6 juli geopend voor bezoekers, kijk voor meer informatie op de website van Paleis Het Loo.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!