Kaartverkoop Gedichtendag van start

Vrijdag 13 januari 2017

Door Redactie

Archief

Gedichtendag wordt weer gehouden binnenkort, dit jaar op woensdag 25 januari. Een avond die in het teken staat van gesproken en gezongen poëzie rondom een jaarlijks wisselend thema. Dit openingsfeestje van de Nationale Poëzieweek heeft dit jaar als thema ‘Humor – alles is poëzie!’. Het wordt een bijzondere editie: Het stadsdichterschap wordt overgedragen, er zijn voordrachten door onder andere (voormalige) stadsdichters Willem Bierman, Ria Borkent en Hanz Mirck en door de nieuwe stadsdichter Aad van der Waal. Daarnaast levert ook Ingmar Heytze een bijdrage en worden eigen gedichten voorgedragen door de winnaar(s) van de dichtwedstrijd van vorig jaar én van dit jaar. De muzikale omlijsting wordt deze keer verzorgd door Pascalle de Vries die gedurende de avond meerdere keren zal optreden. Tot slot presenteert Hanz Mirck zijn dichtbundel Drie steden, twee ogen met daarin verschillende stadsdichtersgedichten uit Arnhem, Zutphen en Apeldoorn. De locatie is zoals altijd CODA Auditorium en de avond begint om 19.30 uur; inloop vanaf 19.00 uur. Kaarten zijn vanaf 12 januari te koop bij een aantal CODA vestigingen en bij Nawijn & Polak.

Voorafgaand aan Gedichtendag heeft CODA samen met de huidige stadsdichter Hanz Mirck een dichtwedstrijd uitgeschreven waaraan iedereen, jong en oud, kon meedoen. Uit alle inzendingen is Niels Mulder (20 jaar) als winnaar gekozen. “Niels heeft met zijn gedicht op een humoristische manier een serieus onderwerp aangesneden en dat geeft diepte. Het door hem gebruikte woordspel is mooi: hij weet echt wat hij aan het doen is op papier en dat kenmerkt een dichter én een goede humorist”, aldus Hanz Mirck. Als prijs ontvangt Niels zijn gedicht op een later moment nog tegen de achtergrond van de foto die stadsfotograaf Jeroen Taalman bij het thema ‘Humor’ maakte. Maar dat is niet het enige: ook draagt hij zijn gedicht voor tijdens Gedichtendag op woensdag 25 januari in CODA Auditorium. Niels verkeert deze avond in goed gezelschap van eerder genoemde (voormalig) stadsdichters en van de winnares van vorig jaar, Delia Proper.

Kaartverkoop
Kaarten voor deze editie van Gedichtendag zijn vanaf 12 januari te koop bij CODA Centrale Bibliotheek, CODA dok Zuid, CODA de Maten, CODA Museum en bij Nawijn & Polak. Een toegangskaart kost € 5,- voor CODA-leden of in combinatie met besteding bij Nawijn & Polak of € 7,50 voor niet-leden/losse verkoop. Toegang is inclusief koffie of thee voor aanvang en een dichtbundel waarin alle voorgedragen gedichten van die avond zijn opgenomen.

Poëzieweek
De Poëzieweek heeft plaats van 26 januari tot en met 1 februari 2017 en wordt zoals altijd ook in CODA geopend met Gedichtendag.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!