Kalbfleisch en Bolhuis

Zondag 24 april 2011

Door StrangeArt

Sommige namen “bekken” bij mij niet zo lekker, zo ook deze namen. En of het nu de klank is of kennis van het handelen van deze personen?, sorry ik weet het gewoonweg niet.
Wat is de overeenkomst tussen deze twee personen? Beiden hebben de geur van belangen verstrengeling bij grondtransacties. Kalbfleisch, een rechter, in de Chipsol zaak (hij is onderwerp inzake het vermoeden van meineed) en Bolhuis (was mede onderwerp inzake een raadsenquête van de Reesink affaire)
Er is nog een overeenkomst: Kalbfleisch fluisterde (waarschijnlijk) een bevriende rechter in over een zaak die zijn vriend betrof. Bolhuis schakelde eens een neef in om een deel van de Reesink zaak te onderzoeken.
Nog een overeenkomst is dat beiden hun carrière moesten stoppen, Kalbfleisch mag geen voorzitter meer zijn van de NMA (Nederlande Mededingings Autoriteit), Bolhuis is ontslagen als burgermeester van Raalte.
De laatste overeenkomst: hun financiële toekomst is veilig gesteld.
(Bolhuis ontvangt jaarlijks 70.000 euro wachtgeld van de gemeente Apeldoorn tot aan zijn pensionering in 2016, na zijn pensioen is hij verzekerd van een goed pensioen als ex-wethouder)
Vroeger toen ik nog jong en naïef was geloofde ik in notabelen, deze hadden een voorbeeld functie en waren van onbesproken gedrag.
Nu mijn houdbaarheidsdatum nadert is er steeds meer wantrouwen en ontgoocheling. Eigenlijk diep triest.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!