Keep the soul alive, mr. DJ!

Dinsdag 18 januari 2011

Door Randy Gasper

Elmer Harkema (30) beter bekend als Elmer J. woont sinds 5 jaar weer in Apeldoorn. Hij verliet Apeldoorn om 5 jaar lang zijn geluk te zoeken in het wilde westen, maar zodra de wijsheid terugkwam, lonkte het oosten. Elmer J. is DJ en draait als sinds zijn 13e. Op zijn 14e debuteerde hij met zijn talent en vaardigheden in het nachtleven om te draaien in Pebbles. Those were the days. Ik ontmoette hem onlangs op een basketball toernooi en als blogger bedacht ik mij geen moment. Tijd om deze actieve muzikale Apeldoorner eens wat vragen voor te leggen.

Als ik Elmer J. wat vraag, raakt hij met zijn eeuwige lach en enthousiasme op dreef: ”Ik draai heel divers. Ik pak je op en zet je op een trein die langs de 80′, 90’s, 2000’s en het heden gaat. Alles wat maar een beetje beat heeft, dus wel veel hip-hop en r&b, passeert de revue. Maar ook de disco, funksoul en bijvoorbeeld 2-step komen aan bod. In Apeldoorn heb ik o.a. in Pebbles, Sheila’s, Röntgen, Plaza di Christo, de Tapperij en de Gigant gestaan. Ja, ja … daar zit wat nostalgie tussen!”

Over “zijn” Apeldoorn heeft hij ook een mening. “Apeldoorn is een stad vol potentie! Alleen jammer dat dingen altijd worden uitgevoerd met de blik van ‘dit vinden ze leuk’. Er zou meer gekeken moeten worden naar echte behoeften in plaats van het organiseren van evenementen die toch weer net helemaal de plank misslaan. Het is voor onze genre moeilijk om in te schatten wanneer er weer een boeking binnenkomt voor Apeldoorn. Er is veel animo voor Hip-Hop, R&B en Classics…maar er wordt zo weinig mee gedaan. Misschien een goede hint?”

Als ik vervolgens vraag hoe we Apeldoorn veel leuker kunnen maken, heeft Elmer J nog wel zo zijn ideeën. “We missen meerdere dingen. Stappend Apeldoorn wordt over het algemeen getrakteerd op dezelfde sfeer. Gemixt publiek, qua muziek house met af en toe een Hollandse hit.  Geen echte diversiteit. Het is best mogelijk om een 25+ tent te beginnen of een soulcafé of zo. Het probleem is dat er altijd van concepten afgeweken wordt, omdat het niet na 1 keer werkt. Geef het even de tijd en vooral, stick to the concept! Na een paar weken weten mensen je echt wel te vinden en komt er misschien weer eens publiek uit andere steden onze kant op. Een goede Hip-Hop/R&B avond en een leuk Classics feest ontbreken echt.”

Enne…als laatste tip van Elmer J. aan alle horeca gelegenheden: “Een DJ kan echt de sfeer van een avond bepalen. Probeer een DJ dus ook als artiest te erkennen en geef een DJ waar hij recht op heeft. Iedereen noemt zichzelf tegenwoordig DJ en komt voor 50 euro per avond zijn gedownloade mp3 collectie afspelen. Kortom; support your DJ’s.

Elmer J. is DJ van Classic Cutterz. Classic Cutterz is een DJ collectief van 8 DJ’s en 2 MC’s met specifieke kwaliteiten when it comes to Classics. Neem een kijkje op www.classic-cutterz.com, daar vind je gelijk een groot aantal GRATIS te downloaden mixtapes! Elmer J. is in juni weer te bewonderen op het Summer Street Festival “Beats and Basketball” dat wordt gehouden op de Dunk Donk Playground in de Maten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!