Ketenwinkeliers zijn “Free-riders”

Woensdag 11 mei 2011

Door StrangeArt

Waar StrangeArt vandaag een mening over heeft

Is het beëindigen van de Braderie in Zuid (Met dank aan de Stentor voor het artikel).

Een Free-Rider is een persoon of instelling die, zonder te betalen, gebruik maakt van collectieve diensten. Wel de vruchten plukken, maar niet de lasten dragen.

Bij grote winkelketens is dit gedrag al een lange periode merkbaar. Denk hierbij aan de Sinterklaas optocht in het centrum, winkel ketens willen niet bijdragen aan de kosten van deze optocht of de Sinterklaasverlichting, uiteindelijk moest de gemeente het budget aanvullen. Tegelijkertijd profiteert elke winkel (klein of groot) van de Sinterklaas hype. We worden overspoelt met een Sinterklaas of Kerst gevoel. Eenvoudige familie intimiteit wordt verdrongen door luxe cadeaus. Winkelketens boeken de grootste winst in de decembermaand.

Terug naar Zuid. De jaarlijkse braderie daar is een groot festijn, veel artiesten, veel activiteiten. Een waar volksfeest en goed voor de sociale binding. En wat doen de grote winkelbedrijven: stoppen met de bijdrage.
Mensen in Zuid, stem met de voeten: Doe uw grote boodschappen voor minimaal twee keer in een ander winkelcentrum (Ook daar is een Komart of Albert Heijn). Straf ondernemers daarin af waarin je ze kunt raken: omzet.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!