Keur aan artiesten kleurt Apeldoornse Terrassen Parade

Maandag 30 juli 2018

Door Redactie

Ruim dertig terrassen in de Apeldoornse binnenstad zijn op (koop)zondag 5 augustus het toneel voor de Apeldoornse Terrassen Parade. Onder
de vlag van Stichting Centrum Evenementen Apeldoorn (SCEA) zorgen horecaondernemers uit de binnenstad gezamenlijk voor een heerlijke zomerse
zondagmiddag vol muziek, show en entertainment. En met artiesten als Leipe Leo, Magic Herman en Waarzeg-On-Wheels belooft deze eerste editie van de Apeldoornse Terrassen Parade een daverend succes te worden. Zoek tussen 13.30 en 17.30 een lekker plekje op een van de deelnemende terrassen en geniet van alle (straat)artiesten die voorbij trekken.

Leipe Leo, ook wel bekend als ‘Fons die een maand lang nie praten en nie zingen kan nie’,  is een van de artiesten die de Apeldoornse Terrassen Parade kleurt. In de hoedanigheid van de Vlaamse middeleeuwse dorpsgek Bartholomeus geeft hij gevraagd, maar vooral ongevraagd, advies over dringende levensvraagstukken. De halve filosoof en troubadour heeft volgens eigen zeggen ‘overal verstand van’. ,,Dus als gij ergens mee zit, spreek mij dan gerust efkes aan”, aldus Bartholomeus. ,,Gij herkent mij aan de rotte tandjes in mijne bakkes”.

Magie beleven

Het mooie van de Apeldoornse Terrassen Parade is, dat je niet van je plek af hoeft te komen. De artiesten schuiven gewoon door en zo krijg je vanzelf een aantal optredens voorgeschoteld. Wat Magic Herman betreft vindt de magie zelfs vlak voor je eigen neus plaats. De goochelaar uit Arnhem belooft balletjes uit handen te laten verdwijnen en in meervoud weer te laten verschijnen. ,,Veel mensen kennen de trucs tegenwoordig van Youtube en doen alsof het niet meer verrassend is”, weet Magic Herman. ,,Maar zodra ik bij jou aan tafel zit en daadwerkelijk voorwerpen uit jouw handen laat verdwijnen, dan ben je sowieso verbluft. Want zelf iets magisch ervaren is natuurlijk heel anders dan een filmpje over een goocheltruc bekijken.”

Kijkje in de toekomst

Magie echt zien en beleven is iets wat tijdens de Apeldoornse Terrassen Parade hoog in het vaandel staat. Naast verschillende typetjes en goochelaars fietst er ook een heuse waarzegster rond. Madame Roza legt tarotkaarten op het tafeltje voorop haar fiets en vertelt wat de toekomst brengt. En voor wie dat wil, laat ze zelfs een pendel zwaaien. Voor kinderen heeft ze speciale kaarten om in de toekomst te kijken. Wie wordt er beroemd, rijk of trouwt een prins(es)? Madame Roza zet iedereen op het goede spoor naar een veelbelovend en voorspoedig heden.

Verzoeknummers meezingen

Interactie met het publiek staat bij de Apeldoornse Terrassen Parade centraal. De vele troubadours trekken dan ook van tafel naar tafel voor een persoonlijke serenade. Poptroubadour Edward Val brengt bijvoorbeeld een mix van bekende nummers vanaf de jaren ’50 tot nu. Verzoekjes zijn uiteraard altijd welkom. Ook het duo van It Started in Space geeft met hun drive in piano, gitaar en twee stemmen acte de présence tijdens de Terrassen Parade in Apeldoorn. Zij spelen op verzoek maar verzoeken tegelijk ook het publiek om zelf fanatiek mee te zingen. En accordeonist Fabela is ook aanwezig. Hij speelt de mooiste muziek op zijn accordeon en brengt zo mediterrane sferen naar Apeldoorn.

Verrassende optredens

Bezoek dus de (koop)zondag op 5 augustus in centrum en beland heerlijk op een terrasje. Geniet van een drankje en laat je verrassen door magische voorstellingen, bijzondere ontmoetingen, swingende optredens of miniconcerten die voor of op jouw terras plaatsvinden. Want de Apeldoornse Terrassen Parade heeft het allemaal. Kijk voor het volledige programma en de deelnemende terrassen op de Facebookpagina van Centrum Evenementen Apeldoorn.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Concert Horeca

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!