Kids College Apeldoorn breidt uit naar de woensdag

Woensdag 29 januari 2020

Door Redactie

Het Kids College Apeldoorn komt met een nieuw initiatief: de Kids College Apeldoorn woensdagmiddag club. Apeldoornse kinderen uit groep 6 kunnen maken binnen deze club kennis met verschillende beroepen.

Met de woensdagmiddag club wil Kids Club Apeldoorn, naast het reguliere zondagmiddag programma, nog meer kinderen in Apeldoorn hun talenten te ontdekken. Kids College Apeldoorn wil kinderen de kans bieden om hun kijk op de maatschappij verbreden en zich op verschillende beroepen te oriënteren. Op 7 woensdagmiddagen tot aan de zomervakantie gaan 28 leerlingen uit groep 6 van verschillende Apeldoornse basisscholen op onderzoek binnen verschillende beroepsgroepen.

De aftrap, van de Kids College Apeldoorn woensdagmiddag club, vond onlangs plaats bij Firat Bakkerij. Firat Bakkerij is gespecialiseerd in het maken van Turkse pizza’s. De ene helft van de groep startte met een presentatie over het ontstaan van de bakkerij en het productieproces van de Turkse pizza’s. De andere helft van de groep mocht een kijkje nemen in de fabriek, waar ze het productieproces met eigen ogen konden zien. Na de eerste ronde presentatie en rondleiding wisselden de groepen om en na het spelen van een quiz werd de middag afgesloten met het proeven van de Turkse pizza’s.

Tot aan de zomervakantie staan de volgende beroepen nog op het programma: kunstenaar, automonteur, handhaver openbare orde, dierenambulance medewerker, journalist en horecamedewerker.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!