Kiek’mGoan Beekbergen 2021 gaat door

Vrijdag 14 mei 2021

Door Tim Uilen

Langzaam maar zeker zien we dat evenementen, vaak na de zomer, doorgaan dit jaar. Zo werd onlangs al duidelijk dat het Grolsch Drakenbootfestival en de Culturele Pleinmarkt dit jaar, wat later dan normaal, zal plaatsvinden. Daar ergens tussenin zit Kiek’mGoan in Beekbergen; een familie evenement geïnspireerd op de Zwarte Cross. De stichting Kiek’mGoan heeft bekendgemaakt dat ook zij dit jaar hun feestje door laten gaan. Op vrijdag 17 en zaterdag 18 september 2021 zal de 6e editie van het evenement gehouden worden.

Ontstaan

“Dat is voortgekomen uit een groepje kerels in de buurt”, legt Alfred Beekman van Beekman Transport uit. “Daar gingen we zaterdagmiddag altijd mee crossen op de maislanden.” Na het crossen aten ze een broodje bal en werd er ook een biertje geopend. De volgende jaren is het een steeds groter buurtfeest geworden. In 2019 is ook een stichting opgericht en zijn alle vergunningen geregeld, zodat het nu allemaal officieel gedaan werd. “Het was nog niet heel erg bekend”, zegt Alfred. “Maar we hadden toen toch rond de 3000 bezoekers die allemaal laaiend enthousiast waren.”

Activiteiten

Er wordt op het terrein een crossbaan neergelegd waar deelnemers hun vaardigheden kunnen laten zien. Het crossen is geen wedstrijd en is alleen voor de lol, ook wordt iedereen in een leeftijdsgroep ingedeeld. Voor volwassen is er een ‘Biervatrolwedstrijd’, waarbij je samen met een team het parcours af moet leggen. Dit is wel echt een wedstrijd en het snelste team wint dus ook. Voor kinderen is er een speelparadijs met luchtkussens, ook zullen er clowns en andere activiteiten aanwezig zijn.

Op het terrein kan je ook eten en drinken. Daarnaast zullen er ook muzikale optredens zijn, de line-up wordt nog bekend gemaakt door de stichting. “We pakken dit jaar weer groter uit”, vertelt Alfred. “Voor ons is het eigenlijk een hobby, we doen het ook met een clubje uit de buurt.” Hij hoopt dit jaar dat er weer veel mensen aanwezig zijn. De crisis waarin we leven kan nog altijd veranderen, dus updates kan je volgen op de Facebookpagina van de Kiek’mGoan.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!