Kim Wilde beheerst de zaal

Vrijdag 16 november 2018

Door Pedro Waldenaar

Zwarte Piet bestaat écht en de Brexit lijkt een feit; gelukkig hebben we nog Kim Wilde. In samenwerking met cultuurpaleis Gigant en het Grande Theater Orpheus te Apeldoorn zijn we in de volle Rabobank getuige van een energiek en inspirerend concert van de Britse zangeres Kim Wilde.

Kim, geboren in 1960, is on tour in Holland. In het aangename voorprogramma mogen we genieten van een gedurfd optreden van de Friese PYN, dromerige beats worden afgewisseld met een frisse stem. Prettig om de avond mee te beginnen.

En dan, precies om 21.15 uur zwelt het geluid aan, de lichten zwaaien woest de zaal in, het publiek gaat staan en ja hoor, daar is ze: onder een oorverdovend lawaai, bijna mythisch verschijnt de blonde godin op het podium en laat zich toejuichen door de zaal. Een kippenvel moment.
Kim zet krachtig in, haar stem is donker en omfloerst, het komt binnen. Meteen beheerst zij de zaal: het is show, het is genieten, de band speelt energiek en op het podium staat een Diva. Binnen een kwartier wordt er gedanst, wordt er met de armen gezwaaid, is de zaal in beweging. De titel van de show “Here comes the Aliens” komt volledig tot zijn recht: je hebt het gevoel dat je in een niet bestaande wereld bent beland.

Bij het nummer Cambodia, door haar vader geschreven, hoor je een trilling in haar stem: het ontroert. Toch bijzonder knap als je nog steeds, bijna 35 jaar later, het nummer op deze manier weet te brengen: met zoveel passie. Heel af en toe hoor je dat ze de hoge noten net niet haalt, maar ach wat doet het er toe: voor mij en voor veel anderen is de opening van dit weekend zeer geslaagd. Van zo’n vrouw, met zoveel pit, krijg je enorme energie.

En, last but not least: het moet toch nog even gezegd worden: dankzij de samenwerking met Orpheus en Gigant, heeft Apeldoorn zich weer op de kaart gezet. Een prachtig concert in een volle zaal met een enthousiast publiek. Dat smaakt naar heel veel meer.

15 november 2018, Orpheus, Pedro Waldenaar.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Gigant Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!